Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Nemzeti gyásznap

Írta:

Péntek éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott, illetve két magyar sofőr volt a buszon. (MTI) Mentőhelikopterrel érkezett meg vasárnap délután a budapesti Honvédkórházhoz a katasztrófa két súlyos sérültje - akik másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedtek - a ferihegyi repülőtérről szállították a Honvédkórházhoz, míg a baleset harmadik súlyos sérültje mentőautóval érkezett Veronából az intézménybe.

A kórházba érkezett első két sérült, 50-60 év közötti férfi és nő állapota stabil - közölte Tamás Róbert, a Honvédkórház orvos igazgatója, megjegyezve, hogy a testi és főleg lelki sérüléseik kezelése hosszú ideig tarthat. A hazaérkezett sérültek nevét nem közölték a magyar hatóságok. 
 
A könnyebben megsérült diákok egy pszichológus által vezetett utolsó, csoportos beszélgetés után hazaindulhattak hozzátartozóikkal.
 
A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint a nemzeti gyásznapon Magyarország lobogóját ünnepélyes keretek között, katonai tiszteletadással az Országház előtt fel kell vonni hétfőn reggel nyolc órakor, majd félárbocra kell ereszteni. A meghatározott középületeken gyászlobogót kell kifüggeszteni, illetőleg Magyarország lobogóját és az európai lobogót félárbocra kell ereszteni. Az iskolákban tanóra vagy külön diákrendezvény keretében méltó módon megemlékezést kell tartani.
 
Kiskunhalas is megemlékezik az áldozatokról. 
 
 
 


Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!

Partnereink

Merkbau Zrt.

Merkbau Zrt.

Szervánszky cuk.

Szervánszky cuk.

Fárszer Bt.

Fárszer Bt.

Belvárosi patika

Belvárosi patika

Babud és Társa

Babud és Társa

Krausz és Társai

Krausz és Társai