Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Fontos döntés született a hitelmoratóriumról

Írta: Szabó-Kocsis János

Fontos döntést hozott a kormány a hitelmoratóriumról: idén novembertől a jövő év június 30-ig a rászorulók továbbra is igénybe vehetik a hiteltörlesztési moratóriumot – jelentette be Varga Mihály.

A pénzügyminiszter a Facebook-oldalára feltöltött videóban hozzátette, hogy a fizetési könnyítést igényelhetik:

- a nyugdíjasok,

- a gyermeket várók, illetve nevelők,

- a közfoglalkoztatottak és

- azok, akiknek az előző évhez képest csökkent a jövedelmük.

A vállalkozások közül azok kérhetik a hosszabbítást, amelyek árbevétele legalább 25 százalékkal esett az előző évhez képest.

Október 31-ig minden érintett változatlan feltételekkel a moratóriumban marad, de ezt követően a moratóriumban maradás nem automatikus. Akik hosszabbítani szeretnék a moratóriumot 2022 június végéig, azoknak nyilatkozatot kell erről tenni a bankjuknál.

A pénzügyminiszter szólt arról is, hogy a döntést a nemzeti konzultációra beérkezett válaszok alapján hozta meg a kormány: a visszajelzések alapján a magyar polgárok 91 százaléka szerint szükséges a moratórium meghosszabbítása.

– Az intézkedés valós segítséget nyújtott a válság során a munkahelyek, illetve a családok életszínvonalának megvédésében. A mostani döntés célja, hogy a gazdaság újraindítása során a rászorulóknak megőrizzük ezt a védőhálót – jelentette ki a pénzügyi tárca vezetője.

Hozzátette: aki viszont képes a törlesztőrészletek kifizetésére, annak érdemes mérlegelnie a visszafizetés megkezdésének előnyeit is.

Kép: MTI/Soós Lajos

Forrás: https://magyarnemzet.hu/gazdasag/2021/09/fontos-dontes-szuletett-a-hitelmoratoriumrol-video



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!