Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Akár havi harmincezer forintot is kaphatsz, ha szakmát tanulsz

Írta: Szabó-Kocsis János

Az állam továbbra is ösztöndíjjal csábítja a diákokat a hiányszakmák felé. Az első szakképesítés megszerzésére irányuló, nappali rendszerű képzésben résztvevő tanulók - amennyiben hiányszakmában folytatnak tanulmányokat - jogosultak ösztöndíjra.

A megyei fejlesztési és képzési bizottság az adott megyében szakiskolai tanulmányi ösztöndíjra jogosító hiány-szakképesítésre tesz javaslatot.

Az ösztöndíjat mindenki megkaphatja, nem kell rászorultnak lenni, mindössze bankszámlával kell rendelkezni hozzá. A legutóbbi tanévben - az első félévben - tízezer forint járt havonta, a későbbiekben tanulmányi átlag alapján ez akár harmincezer forintra is nőhet.

Az aktuális, megyénként eltérő hiányszakmák listáját a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (http://www.nive.hu) oldalán lehet elérni.

Forrás: http://eduline.hu/kozoktatas/2017/8/4/Havi_30_ezret_kaphatsz_ha_szakmat_tanulsz_MFBOUC



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!