Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

Ma a matek volt terítéken

Írta: Szabó-Kocsis János

Átlagos nehézségű az idei középszintű matekérettségi első, rövid feladatokból álló része - így értékelte a tesztet az eduline-nak nyilatkozó szaktanár. A szokásos témakörök, például a valószínűségszámítás, a logaritmus, a gráfok, sorozatok ebben az évben is előkerültek. Természetesen a diákok véleménye megoszlott, volt, aki könnyűnek, volt, aki nehéznek értékelte a feladatokat.

A középszintű matekérettségi első, rövid feladatokat tartalmazó részében általában alappéldákat kell megoldani, most is ilyeneket kaptak a vizsgázók - mondta az eduline-nak nyilatkozó szaktanár, aki hozzátette: a korábban közzétett mintafeladatsorban szerepelt egy cosinustételes feladat, amit valószínűleg a diákok többsége begyakorolt. Jól tették, ez a téma most élesben is előkerült, pedig a középszintű matekérettségi első részében nem mindig szokott előfordulni olyan feladat, amely ehhez a témakörhöz kapcsolódik.

A középszintű matekérettségi hosszabb feladatainak többsége valószínűleg nem okozott problémát a vizsgázóknak, de a választható példák között volt nehezebb feladat is. A fontos matematikai témák mind előkerültek: volt síkgeometria, sorozat, statisztika, egyenlet, függvények, koordinátageometria.

Tavaly a középszintű matekérettségi második részében nagyon sok valószínűségszámítás volt, az idén visszavettek ebből a témakörből a feladatsor összeállítói, kevesebb kérdés kapcsolódik a valószínűségszámításhoz - mondta a szaktanár. Hozzátette: a legfontosabb matematikai témák - síkgeometria, sorozatok, statisztika, egyenletmegoldás, függvények - mind szerepeltek a feladatsorban.

Forrás, kép: http://eduline.hu



Bárhol, bármikor...

Sokat utazol? Nincs a közeledben egy rádió? Nem vagy a vételi körzeten belül? Sebaj! Töltsd le okostelefonodra az ingyenes Tunein alkalmazást és máris hallgathatod rádiónk adását élőben bárhol, bármikor!

Töltsd le telefonodra még ma! Töltsd le még ma a telefonodra!