Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2023. 03. 14. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Nagy Pál Szabolcs

3:00 – Irodalom az éterben (ismétlés)

4:30 – Serkenj fel! - Arany-Michels Richárd -Református

5:00 – Hajnali virrasztó irodalom: Szabó Magda - Abigél

6:00 – Helyi Hírek

6:10 – Vedd és olvasd: Dr. Téglás Péter ajánlója - A tizenhármak (angol film 2022.) Az igaz történet alapján, amelyre az egész világ felfigyelt, a „Tizenhárom élet” izgalmas film egy fiú focicsapat kimentéséről a thaiföldi Tham Luang barlangból, ahonnan a heves esőzések és a veszélyes áradás miatt nem tudtak kijönni. E film bemutatójával, egy időben egy thai filmsorozat is készül, amelynek címe A thaiföldi barlangi mentés története. A hat epizódból álló sorozatot a Netflix csatornán mutatták be. (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje 

7:00 – Helyi Hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi Hírek

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

12:00 – Helyi Hírek

12:10 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Téma: Az első benyomás. Vendégek: Kozma Orsi, Bódy Magdi, Bokányi Zsolt Boka, Koltai Róbert

13:00 – MTI Országos hírek

13:10 – Játssz velünk#52 (Don, Dragon Master, Ébredő erdő (Living Forest), Edgar&Lucien) - Péli Csaba ajánlója. “Az irodalom, de egyáltalán a művészetek élvezete és gyakorlása mindig is az úgynevezett idézőjeles arisztokrácia kiváltsága volt. Tudom, ezért most sokan felháborodnak, de az a véleményem, hogy egyébként nem is való mindenkinek.” (Muszka Sándor, erdélyi magyar költő és előadóművész) Tévedések a játékok világából #7: Egy családban mindenkinek játszania kell. Játékok ABC sorban #8: Don, Dragon Master, Ébredő erdő (Living Forest), Edgar&Lucien

14:00 – Helyi Hírek

14:10 – Önindító: Igazi Kunság! - beszélgetés Frittmann Péter borásszal az Önindító magazinban. Péter folytatja a családi hagyományokat, miközben saját vállalkozást vezet, rendkívül sikeresen. Tradíciók, friss ötletek és kivételes minőségű borok! A beszélgetés mindenki számára tanulságos lehet, aki számára kiemelten fontosak a hagyományok, de nyitott az új ötletekre is! Koccintsunk együtt Péterrel! (ismétlés)

15:00 – MTI Országos hírek

15:10 – Hazafelé magazin és Igéző

16:00 – Helyi Hírek

17:00 – MTI Országos hírek

17:10 – Tudomány mai állása: Mesterséges intelligenciával terveztet alkatrészeket a NASA. Radarmérésekkel határozták meg egy elnyúlt alakú kisbolygó tengelyforgását és méretét. Nagyobb hatásfokkal köti meg a szén-dioxidot a mesterséges fa, mint természetes társai. Furnérból készült robot ültethet magvakat a jövőben. Menet közben tölti magát a teherszállító drón. Fagyott füstbe csomagolt urán lehet az űrhajózás jövője. Kétezer éves vonós hangszerre bukkantak Vietnámban. A világ talán legrégebbi vízöblítéses illemhelyének maradványait találták meg Kínában. Egészen Budapest határáig vándorolt egy fiatal farkas Svájcból. Nem mindegy, hogy melyik napszakban sportol az ember. Előnyös alternatívának bizonyult a 4 napos munkahét bevezetése. Az emberi szövet és az elektronikus eszközök alá is be tud „nézni” a bionikus ujj. Kilenc év után újra mozgatta a bal karját egy szélütésen átesett nő, akinek elektródákat ültettek a nyakába, a gerincvelő stimulálása érdekében.

18:00 – Helyi Hírek

19:00 – MTI Országos hírek

19:10 - Szép Álmokat: G.Szabó Judit: Hárman a szekrény tetején

19:25 - Irodalom az Éterben: Molnár Ferenc: A pál utcai fiúk

20:00 – Helyi Hírek

20:10- Irodalom az éterben: Terry Brooks - Baljós Árnyak

21:00 – Helyi Hírek

21:10 – Serkenj fel - Arany-Michels Richárd -Református és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 – Helyi Hírek

22:10 – Aréna