Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2022. 11. 19. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Ménesi Gergely 2. rész

3:00 – Irodalom az éterben (ismétlés)      

4:30 – Serkenj fel!- Katolikus igehirdetést hallhatnak

5:00 – Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - Mire a fák megnőnek

6:00 – Helyi hírek

6:54 – A Nap Igéje

7:00 – Helyi hírek

8:00 – MTI Országos hírek

8:10 – Zöld-tál: Balogh Sándorral a Pirtói Lovasfogadó és Étterem szakácsával beszélgetünk. Sándor ötéves korától szakácsnak készült, ami meg is valósult életében. Élvezi és szereti gyermekkorban megálmodott szakmáját ma is, hatalmas örömmel tölti el egy-egy siker, például ha a vendégek visszajelzései alapján ízlett az étel. A közel egy éve Takács József, Pumi által üzemeltetett Pirtói Lovasfogadó és Étterem első szakácsaként kezdett külföldről visszatérve 2021 végén. Mit jelent szakácsnak lenni, hogyan születik meg egy-egy recept és vajon hogyan alakul mi egy menüsor az étlapon? Megannyi izgalmas kérdés. No és hallgatóink megismerik az egybesütött csülök, gyöngyhagymás-gombás pirított burgonyával recept titkainak egy részét! Tartsanak velünk! (ismétlés)

9:00 – MTI Országos hírek

9:10 – Ziccer: Hát, mell, gyors! - beszélgetés Kiss Panna úszóval, aki mindig, mindenhol a maximumra törekszik. Panni nővére nyomdokain haladva javítja folyamatosan eredményeit és versenyről-versenyre halmozza a rekordokat. A Ziccerben az úszás, Ziccerben Kiss Panna. Érdemes meghallgatni! (ismétlés)

10:00 – Helyi hírek

10:10- Érdekes emberek: A Merbau Zrt generációváltási folyamatáról mesélt Knáb Anita HR vezető, junior tulajdonos. Három család indította 32 éve útjára a Merkbau építőanyag kereskedő vállalatot, mely mára országos céggé vált, megsokszorozva tevékenységi körét és dolgozói számát. Bár a kiskunhalasi telephely az ős, ám mára az ország számos nagyvárosában találhatók Merkbau telephelyek, irodák. Ennek a fejlődésnek a következménye az is, hogy átalakult Zrt. formába, követve a tevékenységi körök bővülését, hisz mára saját termék előállító üzemekkel is rendelkezik. Nem véletlen, hogy számos alkalommal kaptak Építőipari Nívódíjat az évek során. Szinte mesébe illő az a szép folyamat, melyben az alapító családok gyermekei, akik azóta már felnőttek, hogyan kapcsolódtak és kapcsolódnak be folyamatosan a Zrt. munkájába. Erről a generációváltásról mesél nekünk Knáb Anita, aki egyike a junior tulajdonosoknak. HR vezetőként természetesen mesél arról a sikerről is, hogy kimagaslóan magas arányú a dolgozók bennmaradása a cégnél, míg más helyeken a fluktuáció közel 20%-os, náluk mindössze 5 %. Ez a csoda nem véletlen, tudatos munkának, az úgynevezett cég alkotmánynak is köszönhető, melyben lefektették azokat az értékeket, alapelveket, melyek mentén szeretnék vinni a cég működését. Ez segíti a generációváltást, és azt is, hogy ezen értékek mentén elkötelezett dolgozókat vegyenek fel. Hogyan is történik mindez, mik ezek a fő értékek, hogyan vigyáznak a bekerült dolgozókra? Mi a titka, hogy három évtized eltelte után is sikeresen és teljes békességben tudják működtetni a családok, fiak és leányok a mára hatalmasra nőtt céget? Megtudják, ha velünk tartanak!(ismétlés)

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – 153-Lélekmód: Sziládys diákmobilitás Máltán az Erasmus + keretében – Taskovics Zsolttal és Kiss Tamással beszélgetünk, valamint Pusztai Manuella, Horváth Csongor és Lakatos Edmond diákokkal. 2022 október 17-24-ig húsz diák és két kísérő felnőtt vehetett részt a máltai Erasmus + diákmobilitáson. Málta különleges ország, rengeteg érdekességgel, melybe beleláthattak egy hét erejéig a diákok, valamint kísérőik Taskovics Zsolt angol szakos pedagógus és Kiss Tamás pályázati koordinátor. Az utazás választott témája, célkitűzése a különböző kultúrák megismerése és digitális kompetencia erősítése, valamint a diákok fenntarthatósági kompetenciáinak fejlesztése volt a Taskovics Zsolt kísérte csoport számára. Kiss Tamás vezette csapat a máltai fenntarthatósági helyzettel, módszerekkel ismerkedett meg közelebbről. A családoknál való elszállásolás jó nyelvgyakorlási, ismerkedési lehetőség, a szabadidőben pedig sok kirándulóhelyre eljutottak a diákok. Ennek a részleteiről, élményeiről mesélnek diákok, Manuella, Csongor és Edmond. Feltétlen tartsanak velünk!(ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

13:00 – MTI Országos hírek

13:10-Bitmobile (ismétlés)

14:00 – Helyi hírek

15:00 – MTI Országos hírek

15:10- Királyfik és Királylányok

16:00 – Helyi hírek

16:10 – Halasi szószékek

17:00 – MTI Országos hírek

17:10- Klasszikusok órája: Kálmán Imre világhírű operettszerző gazdag élettörténete folytatódik a Halas Rádió Klasszikusok órája c. műsorában. Ma a Cigányprímásból és a Bajadérból hallhatnak részleteket.

18:00 – Helyi hírek

18:10- Hitvalló

19:00 – MTI Országos hírek

19:10 – Szép Álmokat: Szabó Magda: Tündér Lala

19:25 – Irodalom az Éterben: Dávid Antal: A szolgadiák

20:00 – Helyi hírek

20:10 – Aréna

21:10 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 – Helyi hírek

22:10 - Aréna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 Partnereink

Belvárosi patika

Belvárosi patika

 FÁRSZER  Épületgépészeti kis- és nagykereskedés

FÁRSZER Épületgépészeti kis- és nagykereskedés

Krausz és Társai

Krausz és Társai

Merkbau Zrt.

Merkbau Zrt.

Szent Péter és Pál Katolikus Főplébánia

Szent Péter és Pál Katolikus Főplébánia

Babud és Társa

Babud és Társa

Bács-Gazda Coop Kft.

Bács-Gazda Coop Kft.

Halas és Környéke Méhészeti Egyesület

Halas és Környéke Méhészeti Egyesület