Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2022. 09. 28. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló:

3:00 – Irodalom az éterben (ismétlés)

4:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

5:00 – Hajnali virrasztó irodalom: Eleanor H. Porter-Az öröm játéka örök

6:00 – Helyi hírek

6:10– Halasi kaleidoszkóp: Lorántffy kamarakórus koncert és találkozó 22 október 1-én, Andáné Vastag Andrea kórusvezetővel beszélgetünk. Több mint 40 éve indult annak a kórusnak a magja, mely a halasi református felnőtt kórusába csatlakozott be, majd önállóvá vált. Kik vezették, hol és milyen fellépéseken vettek részt az elmúlt négy évtized alatt? No és mi a fő célja a mostani koncertnek és találkozónak? Tartsanak velünk a részletekért!

Kutatók éjszakája a Sziládyban! - Gavlikné Kis Anita igazgatóhelyettes, főszervezővel beszélgetünk. 2022 szeptember 30-án pénteken 17-20 óráig tartják a Szilády legnépszerűbb programját, melyre minden érdeklődő kis és nagy gyermeket várnak szülőkkel együtt. Több mint 400 résztvevővel működött tavaly is ez a program, mely izgalmas interaktív feladatokkal teljes este az iskolában, 25 helyszínnel. Menetlevelet kapnak a gyerekek a bejáratnál, a helyszíneken pecsétet kapnak a feladatok megoldásáért, melyért kis müzliszelet jár. Csillagászati vizsgálódás, kémiai kísérletek, zenei rejtvények, drónok és robotok izgalmas világa várja a látogatókat! Tartsanak velünk a részletekért! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Helyi hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi hírek

10:10 – Ziccer: 501 dupla kiszálló, 180 és 21! - beszélgetés Vlasits Zoltánnal a Kiskunhalasi Darts Club elnökével a most rajtoló Halas Kupa versenysorozatról. Hogy a rejtélyes számok mögött milyen tartalmak bújnak meg, kiderül a beszélgetésből. Érdemes meghallgatni!

11:00 - MTI Országos hírek

11:10 – Jóllét:Waldorf óvoda indult 2022-ben - Lakatos-Korda Hajnalka, alapító szülővel beszélgetünk. Szélben Szálló Pitypang Óvoda nevet kapta a most induló waldorf óvoda, mely a Borostyán Waldorf Egyesület legfiatalabb intézménye. Hajnii férjével Lakatos Tomival, és az alapító szülőtársakkal sokat dolgoztak és küzdöttek azért, hogy ez a waldorf ovi elindulhasson Kiskunhalason. Tették azért, mert idősebb lányuk ugyanezen típusú iskolába jár, és olyan csodálatos módon bejött nekik ez a waldorf szellemiség, hogy ovis gyermeküknek is szeretnék ha része lenne benne, és más csatlakozószülőknek és ovisnak is. Mi is ez a szellemiség, hogyan működik egy waldorf ovi, hogyan született meg ez az új intézmény városunkban? Tartsanak velünk a részletekért ebbe a lélekemelő, örömökkel teljes beszélgetésbe! (ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

12:10 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 -MTI Országos hírek

13:10 – Lelkifröccs: Kohout Zoltánnal beszélget Csányi Ágnes

14:00 -Helyi hírek

14:10 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Téma: Különleges testi élmények. Vendégek: Laár András, Wolf Kati, Géczi Erika, Rippel Ferenc (ismétlés)

15:00 -MTI Országos hírek

15:10 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

16:00 - Helyi hírek

17:00 - MTI Országos hírek

17:10 – Érdekes emberek: BÁCS-KISKUN MEGYE LAKOSSÁGÁNAK VÉDELMÉÉRT DÍJAT kapott egy volt Sziládys diák! Egészen pontosan Rácz Róbert rendőr ezredes, aki az államhatárt őrző határrendészeti kirendeltségek közül a legnagyobb állománnyal és a legbonyolultabb feladatrendszerrel rendelkező kiskunhalasi egység vezetője. Meglepő módon a katonai repülés világából érkezett a határt védő fegyveres testülethez. Beszélgetésünk egy különös világba enged betekintést, ahol felkészült, elkötelezett emberek szolgálnak a mi biztonságunkért! Köszönjük, hogy bennünket hallgatnak!

18:00 - Helyi hírek

19:00 -MTI Országos hírek

19:10 – Szép Álmokat: Noé bárkája; Mi van a ládikóban?

19:25 – Irodalom az éterben:James Herriot: Állatorvosi pályám kezdetén

20:00 -Helyi hírek

20:10 – Irodalom az éterben:Helyi értéktárunk bővül - Halasi alkotók és a József Attila Irodalmi kör tagjainak verseit novelláit hallhatják rádiónkban, többnyire az alkotók előadásában szept 14-től estéről –estére 20 órai kezdettel. Az alkotásokat a Halas rádió hangalbumából is elérhetik a hallgatóink!

21:00 -Helyi hírek

21:10 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 -Helyi hírek

22:10 – Aréna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 Partnereink

Babud és Társa

Babud és Társa

Krausz és Társai

Krausz és Társai

Belvárosi patika

Belvárosi patika

Merkbau Zrt.

Merkbau Zrt.

Bács-Gazda Coop Kft.

Bács-Gazda Coop Kft.

Sigron Magyarország Kft.

Sigron Magyarország Kft.

Szent Péter és Pál Katolikus Főplébánia

Szent Péter és Pál Katolikus Főplébánia

Halas és Környéke Méhészeti Egyesület

Halas és Környéke Méhészeti Egyesület

 FÁRSZER  Épületgépészeti kis- és nagykereskedés

FÁRSZER Épületgépészeti kis- és nagykereskedés

Magyar Borfutár Borkereskedés

Magyar Borfutár Borkereskedés