Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2022. 09. 28. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló:

3:00 – Irodalom az éterben (ismétlés)

4:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

5:00 – Hajnali virrasztó irodalom: Eleanor H. Porter-Az öröm játéka örök

6:00 – Helyi hírek

6:10– Halasi kaleidoszkóp: Lorántffy kamarakórus koncert és találkozó 22 október 1-én, Andáné Vastag Andrea kórusvezetővel beszélgetünk. Több mint 40 éve indult annak a kórusnak a magja, mely a halasi református felnőtt kórusába csatlakozott be, majd önállóvá vált. Kik vezették, hol és milyen fellépéseken vettek részt az elmúlt négy évtized alatt? No és mi a fő célja a mostani koncertnek és találkozónak? Tartsanak velünk a részletekért!

Kutatók éjszakája a Sziládyban! - Gavlikné Kis Anita igazgatóhelyettes, főszervezővel beszélgetünk. 2022 szeptember 30-án pénteken 17-20 óráig tartják a Szilády legnépszerűbb programját, melyre minden érdeklődő kis és nagy gyermeket várnak szülőkkel együtt. Több mint 400 résztvevővel működött tavaly is ez a program, mely izgalmas interaktív feladatokkal teljes este az iskolában, 25 helyszínnel. Menetlevelet kapnak a gyerekek a bejáratnál, a helyszíneken pecsétet kapnak a feladatok megoldásáért, melyért kis müzliszelet jár. Csillagászati vizsgálódás, kémiai kísérletek, zenei rejtvények, drónok és robotok izgalmas világa várja a látogatókat! Tartsanak velünk a részletekért! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Helyi hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi hírek

10:10 – Ziccer: 501 dupla kiszálló, 180 és 21! - beszélgetés Vlasits Zoltánnal a Kiskunhalasi Darts Club elnökével a most rajtoló Halas Kupa versenysorozatról. Hogy a rejtélyes számok mögött milyen tartalmak bújnak meg, kiderül a beszélgetésből. Érdemes meghallgatni!

11:00 - MTI Országos hírek

11:10 – Jóllét:Waldorf óvoda indult 2022-ben - Lakatos-Korda Hajnalka, alapító szülővel beszélgetünk. Szélben Szálló Pitypang Óvoda nevet kapta a most induló waldorf óvoda, mely a Borostyán Waldorf Egyesület legfiatalabb intézménye. Hajnii férjével Lakatos Tomival, és az alapító szülőtársakkal sokat dolgoztak és küzdöttek azért, hogy ez a waldorf ovi elindulhasson Kiskunhalason. Tették azért, mert idősebb lányuk ugyanezen típusú iskolába jár, és olyan csodálatos módon bejött nekik ez a waldorf szellemiség, hogy ovis gyermeküknek is szeretnék ha része lenne benne, és más csatlakozószülőknek és ovisnak is. Mi is ez a szellemiség, hogyan működik egy waldorf ovi, hogyan született meg ez az új intézmény városunkban? Tartsanak velünk a részletekért ebbe a lélekemelő, örömökkel teljes beszélgetésbe! (ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

12:10 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 -MTI Országos hírek

13:10 – Lelkifröccs: Kohout Zoltánnal beszélget Csányi Ágnes

14:00 -Helyi hírek

14:10 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Téma: Különleges testi élmények. Vendégek: Laár András, Wolf Kati, Géczi Erika, Rippel Ferenc (ismétlés)

15:00 -MTI Országos hírek

15:10 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

16:00 - Helyi hírek

17:00 - MTI Országos hírek

17:10 – Érdekes emberek: BÁCS-KISKUN MEGYE LAKOSSÁGÁNAK VÉDELMÉÉRT DÍJAT kapott egy volt Sziládys diák! Egészen pontosan Rácz Róbert rendőr ezredes, aki az államhatárt őrző határrendészeti kirendeltségek közül a legnagyobb állománnyal és a legbonyolultabb feladatrendszerrel rendelkező kiskunhalasi egység vezetője. Meglepő módon a katonai repülés világából érkezett a határt védő fegyveres testülethez. Beszélgetésünk egy különös világba enged betekintést, ahol felkészült, elkötelezett emberek szolgálnak a mi biztonságunkért! Köszönjük, hogy bennünket hallgatnak!

18:00 - Helyi hírek

19:00 -MTI Országos hírek

19:10 – Szép Álmokat: Noé bárkája; Mi van a ládikóban?

19:25 – Irodalom az éterben:James Herriot: Állatorvosi pályám kezdetén

20:00 -Helyi hírek

20:10 – Irodalom az éterben:Helyi értéktárunk bővül - Halasi alkotók és a József Attila Irodalmi kör tagjainak verseit novelláit hallhatják rádiónkban, többnyire az alkotók előadásában szept 14-től estéről –estére 20 órai kezdettel. Az alkotásokat a Halas rádió hangalbumából is elérhetik a hallgatóink!

21:00 -Helyi hírek

21:10 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 -Helyi hírek

22:10 – Aréna