Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2022. 07. 05. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Hídvégi Máté 2. rész

3:00 – Irodalom az éterben (ismétlés)

4:30 – Serkenj fel! - Arany-Michels Tímea - Református

5:00 – Hajnali virrasztó irodalom: Alexadre Dumas - Emlékeim

6:00 – Helyi Hírek

6:10 – Vedd és olvasd: Alberto Moravia - Egy Asszony meg a lánya (Európa Könyvkiadó 2022.) Moravia regényírói csúcsára ezzel a regényével érkezett el. A háború borzalmainak és a szegény néprétegeknek dokumentatív erejű és lélektanilag hiteles körképe ez a mű; igazolja, hogy Moravia - Pratolini mellett - az olasz társadalom legalaposabb ismerője a háború utáni évtizedben. Főszereplője Cesira, a fiatal özvegy, aki ügyesen vezeti üzletét és neveli, óvja-félti feltűnően szép lányát, Rosettát. Cesira 1943 szeptemberében a háború veszélyei elől el akarja vidékre menekíteni kislányát. A veszély kikerülhetetlenségéről, a mindenütt felbukkanó, egyre újabb borzalmakról szól kettejük története. Anya és lánya kilenc hónapi keserves távollét után testben-lélekben tönkremenve, egymástól lélekben elszakadva tér vissza a felszabadított Rómába. (Legeza Ilona könyvismertetője) A minden idők egyik legjobb regényének tartott mű 1957-ben jelent meg olaszul. A mű filmváltozatát a közönség 1960-ban láthatta, amelynek rendezője és egyik forgatókönyvírója, Vittorio de Sica, a főszereplőt Sophia Loren alakította, de a szereplők között találjuk Jean-Paul Belmondot is. (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje 

7:00 – Helyi Hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi Hírek

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

12:00 – Helyi Hírek

12:10 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. Téma: 1 szakmában nagyon jónak lenni, vagy több dologhoz is érteni? Vendégeink: Brunner Márta, Somorjai Ilona (Miss Bee), Ács Bálint

13:00 – MTI Országos hírek

13:10 – Játssz velünk!#19 (Timeline/Cardline játékok, Haramiák kapitánya, Elveszett kincsek tengere, Gyémántvadászok, La Vina, Fungi, Hanabi, Bohnanza) - Péli Csaba ajánlója. "Soha ne hagyjuk, hogy a tárgyak fontosabb szerepet játszanak életünkben, mint családunk, barátaink vagy saját lelkünk!” (Marney Morris, egyetemi tanár) Kell-e és ha igen, hogyan védhetjük a játékainkat a sérülésektől? Kártyavédő/érmevédő vs. laminálás. Asztalra tehető kiegészítők - playmat, dobótorony, dobótálca, kártyatartó sín. A Dice on Board termékeinek rövid bemutatása. Végre itt a nyár, sokan mennek vízpartra, nyaralni, kirándulni. Mit vihetünk magunkkal, ha a párunkkal, a családdal, vagy épp barátokkal szívesen játszanánk is valamit? - 1. rész Timeline/Cardline játékok, Haramiák kapitánya, Elveszett kincsek tengere, Gyémántvadászok, La Vina, Fungi, Hanabi, Bohnanza

14:00 – Helyi Hírek

14:10 – Önindító: Egyensúlyban! - beszélgetés Bánóczki Bernadett egyetemi hallgatóval az Önindító magazinban. Berni mindig nagyon jól tanult, kilenc évig a versenytánc tette teljessé az életét, most a fitkid szerelmese. Hogyan lehet egyensúlyban tartani az egyetemi követelményeket a versenyszerű sportolással, úgy hogy közben minden rendben van körülötte? Válasz a Halas Rádió tematikus magazinjában. Tartson velünk!(ismétlés)

15:00 – MTI Országos hírek

15:10 – Hazafelé magazin és Igéző

16:00 – Helyi Hírek

17:00 – MTI Országos hírek

17:10 – Tudomány mai állása: Az Európai Űrügynökség űrtávcsövének adatközlése, a galaxis közel kétmilliárd csillagáról tartalmaz új, illetve pontosabb információkat. A Himalája hegyei közt kezdte meg működését a folyékony tükörrel működő teleszkóp. Nem kell tartani Földünk mágneses pólusváltásától a közeljövőben. Új elemi részecskét talált egy optikai kísérlet. A világ legmagasabb távvezetékoszlopait kötötték össze kábelekkel egy folyó fölött. A robotok mikrofonnal történő felszerelésével, olcsó, de hatékony megoldást választottak kísérleteikhez a kutatók. Fény derült a növények sugárzásra használható tulajdonságára. 13 ezer ereklye került elő egy kínai régészeti lelőhelyről. Akár negyven fokos is lehet egy egészséges ember agya. A napszakhoz köthető migrént tanulmányozták magyar kutatók. Elkészült a teljes emberi géntérkép.

18:00 – Helyi Hírek

19:00 – MTI Országos hírek

19:10  - Szép Álmokat: Bakó Eszter: Zöldségmesék

19:25 - Irodalom az Éterben: Gerald Durrell: Állatkert a poggyászomban

20:00 – Helyi Hírek

20:10- Irodalom az éterben:Rejtő Jenő - Bradley Tamás visszaüt

21:00 – Helyi Hírek

21:10 – Serkenj fel - Arany-Michels Tímea - Református és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 – Helyi Hírek

22:10 – Aréna