Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2022. 06. 15. Szerda

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Simon András 2. rész

3:00 – Irodalom az éterben (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Gárdonyi Géza - Ida Regénye

5:30 – Serkenj fel!- Baptista igehirdetést hallhatnak

6:00 – Helyi hírek

6:10 – Játssz velünk #16 (Sobek:2 Players, Cryptid: Urban Legends, Rossio, Troyes Dice, Space Park, Village Green) - Péli Csaba ajánlója. "Az idő gyöngíti az élesen látást, de javítja a tisztánlátást.”(George Petz - magyar származású író-költő) Milyen hosszú az elfogadható tanulási idő? Jó-e, ha “kitanulunk” egy játékot? Mit tegyünk, ha mi már profik vagyunk, és nem szeretnénk elrontani a tapasztalatlanabbak játékát? Friss, külföldi címek a klub gyűjteményében:Sobek:2 Players, Cryptid: Urban Legends, Rossio, Troyes Dice, Space Park, Village Green (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Helyi hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi hírek

10:10 – Ziccer: Feljutottunk! - beszélgetés Dr. Paic Róbert mesteredzővel, egyetemi oktatóval, a Szilády Gimnázium testnevelőjével, arról hogy irányításával a Kecskeméti NKSE megnyerte az NBII-es női kézilabda bajnokságot és feljutott az NBI/B-be. Részletek, háttér-információk, kulisszatitkok a Ziccerben! Érdemes meghallgatni!

11:00 - MTI Országos hírek

11:10 – Jóllét: Covid lecsengőben? 1.rész - Dr. Egri Antallal, a Semmelweis kórház fertőző osztályának vezető főorvosával beszélgetünk. 2022 nyara nyugodt, a covid adatok bíztató módon csökkennek, ez jó. De mit hoz a jövő? Dr. Egri Antal közel három évtizede dolgozik ezen a területen, a fertőző betegségek terén nagy tapasztalatra tett szert az évek során. Mégis új és megrendítő kihívás elé került a covid vírusjárvány alatt munkatársaival együtt 2019-től. Megismerjük, hogy az új és nehéz helyzetben milyen újító megoldásokat alakítottak itt ki városunkban, melyek egy része azután országos minta is lett. Megtudjuk általában hogyan viselkednek a fertőzés hullámok, és mire lehet számítani 2022 őszén. Tartsanak velünk! (ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

12:10 – Retro magazin: Tudomány mai állása

13:00 -MTI Országos hírek

13:10 – Halasi kaleidoszkóp: Leevi Ahopelto-val és Jánosi Ferenccel beszélgetünk. Floorball és Isten szeretete! Hogyan fér meg egymással, és miként teremt lehetőséget a mozgó és iskolákba telepített floorball pálya Isten szeretetéről és egy boldog élet kialakításáról mesélni a fiataloknak? A finn Leevi Ahopelto-val az E- Compass vezetőjével és Jánosi Ferenccel a Magyar Pünkösdi Egyház Ifjúság és Családépítő Szolgálatának vezetőjével beszélgetünk!

14:00 -Helyi hírek

14:10 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre.(ismétlés)

15:00 -MTI Országos hírek

15:10 – Délutáni Hazafelé magazin és Igéző

16:00 - Helyi hírek

17:00 - MTI Országos hírek

17:10 – Érdekes emberek: Két életút, egy pálya, és egy szerelem, villamosmérnökök a négyzeten – Babud Liával és Bakos Bálinttal beszélgetünk. Nem ritka, hogy sok fiatal az egyetemi évek alatt talál egymásra, így történt ez Liával és Bálinttal is. De az már jóval ritkább a BME villamosmérnöki szakán, hogy egyszerre végeztek summa cum laude minősítéssel mindketten néhány hónapja! Az különösen ritka, hogy Lia részéről komoly családi nehézségek és próbák között tudott ez a pályaválasztás és szép eredmény megszületni. Megismerjük életútjukat, az egyetemi éveket, és ismerkedésük történetét mai beszélgetésünkben!

18:00 - Helyi hírek

18:10 – Irodalom az éterben: Janikovszky Éva - A Lemez Két Oldala

19:00 -MTI Országos hírek

19:10 – Szép Álmokat: A tűzszerszám

19:25 – Irodalom az éterben: Victor Hugo- A párizsi Notre-Dame

20:00 -Helyi hírek

20:10 – Irodalom az éterben: Mihail Bulgakov - A mester és Margarita

21:00 -Helyi hírek

21:10 – Serkenj fel: Baptista igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 -Helyi hírek

22:10 – Éjjeli virrasztó irodalom: Lev Tolsztoj - Háború és béke