Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2022. 05. 07. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Benkő Fruzsina, az InDaHouse alapítója és az egyesület elnöke 1. rész

3:00 – Irodalom az éterben (ismétlés)      

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Tamási Áron - Vadrózsa ága; Szabó Magda - Abigél

5:30 – Serkenj fel! :Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:00 – Helyi hírek

6:54 – A Nap Igéje

7:00 – Helyi hírek

8:00 – MTI Országos hírek

8:10 – Zöld-tál: Madarak és fák napja: élet és étel receptek Mongyi Mariannától, a Zöld-híd Egyesület vezetőjétől. Ahogy megszokhattuk Mariannától, a természet tisztelete és szeretet a központi témája mai Zöld-tál magazinunknak is. Csokorba szedte azokat az ötleteket és tanácsokat, melyek nyomán megismerjük és segítjük fáinkat, a bennük lakó élőlényeket és madarakat. Természetesen szóba került a túrázás, hisz a természetben lenni jó és hasznos, hisz mi is részei vagyunk, ha néha el is feledkezünk róla. S hogy milyen enni-innivalót érdemes a hátizsákban magunkkal vinni, erre is csodásan finom és egyszerű recepteket hallhatunk! A Zöld-híd Egyesület facebook oldalán pedig figyeljék, egy újabb izgalmas pályázatra nyílik lehetőség, éljenek vele. Feltétlen tartsanak velünk! (ismétlés)

9:00 – MTI Országos hírek

9:10 – Ziccer: Halasi Final Four! - beszélgetés Nagy Gáborral a Kiskunhalasi UKSC technikai vezetőjével a Ziccerben. A halasi egylet, Gábor javaslatára megpályázta és meg is nyerte a megyei férfi-női kézilabda négyes finálé rendezési jogát. Az igazi sportcsemege május 14.-én és 15.-én lesz a Dékáni sportcsarnokban. A kézilabdás ünnep részleteiről, kulisszatitkairól beszél Gábor a Ziccerben. Meg kell hallgatni! (ismétlés)

10:00 – Helyi hírek

10:10- Református istentisztelet

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – 153-Lélekmód: A kezdetek és a Levis - Lengyel Péternek a Halaspack cégvezetőjének életútja - 1. rész. Ha Lengyel Péter a Halaspack cégvezetője, a Levis volt igazgatója szóba kerül, sportkörökben azonnal mondják: - Hát ő válogatott kapus volt, tudtad? Péter élete Örkény kis településén indul, családias, boldog évek ezek. Itt szerette meg, mint sokan mások a focit, és mint kevesen a matematikát. Elindul a mérnöki pályán, és egy év angliai tanulmány után magyar és angol mérnöki diplomát szerez. Először városunkban a Ganzair-ben, majd Székesfehérváron dolgozik, egy szabadalom is létrejön munkája nyomán. Majd bekerül a halasi Levis-be, mely 21 éven át városunk egyik legnagyobb és legmeghatározóbb cége volt, közel 600 dolgozójával. Ennek vezetője az utolsó napokig. Erről az időszakról mesél nekünk mai beszélgetésünkben! Tartsanak velünk jövő héten is a folytatásba! (ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

13:00 – MTI Országos hírek

13:10-Bitmobile: (ismétlés)

14:00 – Helyi hírek

15:00 – MTI Országos hírek

15:10- Királyfik és Királylányok

16:00 – Helyi hírek

16:10 – Halasi szószékek

17:00 – MTI Országos hírek

17:10- Klasszikusok órája: 50th. anniversary. Godfather. Ötven éve hódította meg a mozivilágot A keresztapa című Francis Ford Coppola-alkotás, amely Mario Puzo legendás regényét adaptálta. A később trilógiává bővített filmeposz első epizódja félévszázados születésnapját ünnepli. A filmtörténelmi jelentőségű mű forgatásáról számos anekdota és kulisszatitok kering – ezekből szemezgettünk a jubileum kapcsán. Egy későbbi adásban még számos érdekesség hangzik el a Keresztapáról, közben szólnak a fülbemászó Nino Rota szerzemények.

18:00 – Helyi hírek

18:10- Hitvalló

19:00 – MTI Országos hírek

19:10 – Szép Álmokat: Aladdin csodalámpája

19:25 – Irodalom az Éterben: Mikszáth Kálmán: Szent Péter esernyője

20:00 – Helyi hírek

20:10 – Kommcast: A következő Kommcastben megismerhetik Leonardo Dicaprio magyar hangját, Hevér Gábor színészt, és itt lesz velünk a népszerű tévés sport reality, az Exatlon Hungary legfiatalabb versenyzője, Herczeg-Kis Bálint is. Beszélgetünk majd egy Szibériában tanuló magyar egyetemistával, beszámolunk egy coviddal kapcsolatos társadalmi kutatásról, és figyelmükbe ajánljuk a Tirickli fesztivált. Ezekkel várja Önöket szombaton este 20 órától a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének műsora. Tartsanak velünk! Műsorainkat vissza is hallgathatja: https://www.mixcloud.com/kommcast/

21:10 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: Pál Feri atya előadását hallhatják

22:00 – Helyi hírek

22:10 - Éjszakai virrasztó irodalom: Jókai Anna - Ne féljetek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 Partnereink

Fárszer Bt.

Fárszer Bt.

Szervánszky cuk.

Szervánszky cuk.

Babud és Társa

Babud és Társa

Krausz és Társai

Krausz és Társai

Belvárosi patika

Belvárosi patika

Merkbau Zrt.

Merkbau Zrt.