Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 11. 25. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Székely Tamás református lelkész 2. rész

3:00 – Aréna(ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A fáraó

5:30 – Serkenj fel! – Arany Michels Richárd- Református

6:00 – Helyi hírek

6:10 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: A 4-es kód: félelemtől meghittségig a közösségben. Mindenki ismeri az érzést, amin átmegy, ha belép egy idegen közösségbe. Akár egy turistabuszra szállsz, akár tartós párkapcsolatban élsz, akár új munkahelyre vagy egy önismereti csoportba lépsz be - eljuthatsz a bizonytalanságtól a lázadáson át az egység harmóniájába. Erről beszélget Csányi Ágnes és Kohout Zoltán.(szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Helyi hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi hírek

10:10 – Zöld-tál: Garasné Szalma Bellával beszélgetünk az örök témáról: Fogyás egészségesen. Bella közel egy éve úgy döntött, hogy nincs mire várni, annyi egészségügyi és mozgási nehézséget okozott neki az túlsúly, amit vitt. Keresgélt, majd talált egy olyan módszert amit vállalni tudott és méregtelenítési technikát.  Már 3 hét múlva érezte a jótékony hatást, és néhány hónap alatt örömteli szívvel búcsút mondott több mint 20 kilónak. Milyen étkezési elveket követett? Ha összefoglalnám: gluténmentes, tejmentes, fehér cukor mentes, természetes húsokkal és zsírokkal viszont teljes étrendet követett, napi 3 liter folyadékbevitel mellett. Mindent elhagyott, ami erjedést okozhat, illetve minimális kenyeret evett, azt viszont pirítva. Édesítőszerként cukor helyett természetes édesítőket használt, neki a stevia és xillit vált be. De hogy is indult mindez, hogyan méregtelenített és mennyire tartotta meg étrendjében ezt az irányt a nagy fogyás után? Megtudják, ha velünk tartanak! Egészség, csinos alak és könnyű mozgás, ki ne szeretné?(ismétlés)

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – Bitmobile (ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

13:00 – MTI Országos hírek

13:10 - Halasi Kaleidoszkóp: A NAV ügyfélkapcsolati referense Bognár Attiláné a rendkívüli adó-visszatérítésről tájékoztat. A vírushelyzetre való tekintettel az állam egyszeri adó-visszatérítést ad azoknak a gyermekes családoknak, akiknek 2020-ban 18 év alatti gyermeke van, vagy legalább 3 hónapos magzatot hord az édesanya a szíve alatt. Apának és anyának is jár, ha mindketten nevelik a gyermeket. Ez nagyszerű dolog, ám igen sok tévedés van a visszatérítés feltételeit illetően. Például a maximum 809 ezer forint akkor jár, ha van legalább ennyi adója valakinek. Mikor, kinek és hogyan lehet ezt az adó-visszatérítést igényelni? Tartsanak velünk Bognár Attiláné Ágnes NAV ügyfélkapcsolati referens tájékoztatójába! Ha még vannak kérdéseik, forduljanak bátran a halasi NAV kollégáihoz ügyfélnyitvatartási időben!

14:00 – Helyi hírek

14:10 - 153-Lélekmód: Elsőként szeretem tudni a dolgokat! - Jáger Levente médiás életútja. Levente sportkommentátor, újságíró, hírszerkesztő és műsorvezető a Halas Médiában, a Halas Rádióban, így sokak hallhatják nevét rendszeresen városunkban. Az igényes munka, mely jellemzi nem véletlen, hisz közel három évtizedes média tapasztalat van már a háta mögött. Az elmúlt években pedig kipróbálta magát ceremóniamesterként is. Megismerhetjük mai beszélgetésünkből, miért volt mindennap új horzsolás rajta gyerekként, hogyan szerették meg öccsével együtt a zenét és sportot már szülői minta alapján is! A jó fogalmazáskészségű diákban hogyan fedezte fel a Dr. Szabó Miklós a Szilády akkori igazgatója, és Palásti Károly osztályfőnöke az újságírói vénát? Milyenek is voltak a kezdetek a Halasi Tükör és média indulásakor? A hajdan rendőr, tűzoltó és nyomozói pályatervek hogyan is valósultak meg tulajdonképpen, csak ma baleseti helyszíni tudósítóként első kézből ad hírt városunkban ezekről az eseményekről. A hírszerkesztési munkát tartja a médiás tevékenység csúcsának, és örömére ezt műveli több felületen és formában nap, mint nap. Hálás családjának a megértésért, mellyel kezelik ezt a legtöbbször nem délután 4-kor befejeződő munkát. Tartsanak velünk Jáger Levente életút riportjába!

15:00 – MTI Országos hírek

15:10 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

16:00 – Helyi hírek

17:00 – MTI Országos hírek

18:00 – Helyi hírek

18:10 – Jóllét: Nem tudok a fenekemen ülni! - beszélgetés Pasztendorf Gabriellával, a Fazekas Mihály Általános Iskola innovatív tanítónőjével a sakk és logika kapcsolatáról, a Sakkjátszótér és Sakkpalota programról, a módszer hatékony alkalmazásáról a Jóllét magazinban. Sakk és matt!? Kérdések és válaszok közérthetően mindenkinek!

19:00 – MTI Országos hírek

 19:10 – Szép Álmokat: G.Joó Katalin: Fricska

19:25 – Irodalom az Éterben: J.K. Rowling: Harry Potter és a félvér herceg

20:00 – Helyi hírek

20:10 – Aréna

21:00 – Helyi hírek

21:10 – Serkenj fel! - Arany Michels Richárd- Reformátusés Lélekműhely: Kudarcra ítéltség séma 4. 1.rész

22:00 – Helyi hírek

22:10 – Éjjeli virrasztó irodalom: Mikszáth Kálmán - Különös Házasság