Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 11. 23. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Vukovné Sávoly Eszter- a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Tököli Fogyatékos otthon vezetője

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A fáraó

5:30 – Serkenj fel – Bödecs Pál - Református

6:00 – Helyi Hírek

6:10 – Vedd és olvasd: Dr. Téglás Péter ajánlója. Ablonczy Balázs Trianon-legendák - 2. kiadás (Jaffa kiadó 2015.) Vajon milyen szerepet játszott Georges Clemenceau francia miniszterelnök magyar menye a trianoni döntésben? Tényleg szabadkőműves összeesküvés állt Magyarország felosztása mögött? Valóban hajózható folyónak állítottak be az utódállamok néhány patakot, csakhogy nagyobb területhez jussanak? Tudatlanok lettek volna az antant döntéshozói? És egyáltalán: hol írták alá a trianoni békeszerződést: a Kis- vagy a Nagy-Trianon-palotában? Esetleg másutt? Lejár a békeszerződés? Van titkos záradéka? ABLONCZY BALÁZS könyve ezekre és más kérdésekre keresi a választ, hogy megérthessük a kilencvenöt éve aláírt békeszerződés körülményeit és hatását. Trianon a XX. századi magyar történelem egyik legtragikusabb és legtraumatikusabb eseménye, amely mély nyomokat hagyott a magyar történeti emlékezetben, de a politika sem tudott szabadulni tőle. Az öt év után új kiadásban megjelenő kötet jó kiindulópont lehet mindazoknak, akik az eseménytörténeten túl kíváncsiak a mélyebb összefüggésekre, és értelmezni kívánják a mai közéletben és publicisztikában is rendszeresen felbukkanó hiedelmeket, spekulációkat, legendákat. (Jaffa könyvkiadó rezüméje) (ismétlés)

6:54 – A Nap igéje 

7:00 – Helyi Hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi Hírek

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

12:00 – Helyi Hírek

12:10 – Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. A téma: Ki követ? Vendégek: Takáts Tamás - Marcellina - Heinz Gábor Biga(forrás: sztarportre.hu)

13:00 – MTI Országos hírek

13:10 – Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Helyi Hírek

14:10 – Halasi kaleidoszkóp: Oltási hiedelmek, oltáskampány: Dr Kósa Éva főorvossal beszélgetünk. A Kiskunhalasi Semmelweis kórház oltópont vezetőjét halljuk ismét, a nov. 22-28-ig tartó kampány részleteivel. Bár nem kötelező, de sok előnnyel jár, ha valaki regisztrál erre a hétre is, amire van lehetősége a halasi oltóponton. Megtudjuk milyen iratokat hozzon magával a jelentkező. Természetesen hallunk az oltás életmentő előnyeiről, oltási tévhitekről, és oltási összeesküvés elméletekről szakemberünktől, aki maga is teljes családjával oltakozott, mutatva így is, hogy nem veszélyes, hanem épp életmentő a 4. hullámban is a vakcina! Akinek még csak az első dózis oltása van, vagy az utolsó oltástól 5-6 hónap eltelt, itt az idő, nincs mire várni, vegye fel a következő dózist, védve magát és a közösséget! Hisz az orvosi kamara is erre kér mindenkit, hogy elkerüljük egészségügyi rendszerünk túlterhelését, ami akár életeteket menthet! Szakemberünk ajánlja a következő nemzetközi oldalt, ahol lakosságarányos grafikonokon követhetjük akár a fertőzés, akár oltottsági adatok, vagy halálozási adatok alakulását: ourworldindata.org Tartsanak velünk! (ismétlés)

15:00 – MTI Országos hírek

15:10 – Hazafelé magazin és Igéző

16:00 – Helyi Hírek

17:00 – MTI Országos hírek

18:00 – Helyi Hírek

18:10 – Tudomány mai állása: Egy új tanulmány szerint a műanyag, hidrotermikus cseppfolyósítás révén olajjá alakítható. Egy japán feltaláló létrehozott egy „asztali" berendezést, amellyel olajjá lehet alakítani a műanyag zacskókat. Jól működik a földradarral felszerelt önvezető autó. Bemutatták a kilencven fokban forduló kereket, ami jelentősen megkönnyítheti a parkolást. A jövőben, vezetékek helyett egy mutatós üvegasztal töltheti elektromos árammal a készülékeinket. Mélytengeri vízzel hűtenek egy kórházat Francia Polinézián. Lezajlott az első gyorsulási verseny, amit repülő versenyautókkal rendeztek. Korábban nem észlelt szerves vegyületeket talált a Marson a NASA robotja. Mesterséges intelligenciával tervezik javítani a robotok kézmozgását. Találtak egy agyi receptort a tudósok, ez segíti az embert a növekedésben. Egyedülálló Tisza-hidat tervezett a Széchenyi István Egyetem oktatója. Tízezerszeres írássűrűséget ígér az úgynevezett 5D üveglemez.

19:00 – MTI Országos hírek

19:10  - Szép Álmokat: G.Joó Katalin: A néma hercegnő

19:25 - Irodalom az Éterben: J.K. Rowling: Harry Potter és a félvér herceg

20:00 – Helyi Hírek

20:10- Aréna

21:00 – Helyi Hírek

21:10 – Serkenj fel - Bödecs Pál – Református és Lélekműhely: Kudarcra ítéltség séma 3. 2.rész

22:00 – Helyi Hírek

22:10 – Éjjeli virrasztó irodalom: Mikszáth Kálmán - Különös Házasság