Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 10. 25. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 -  Hitvalló: Jakab Gábor atya, Kolozsvár-kerekdombi plébános

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bolesław Prus - A fáraó

5:30 – Serkenj fel! – Bödecs Pál- Református

6:00 – Helyi hírek

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Helyi hírek

7:10 – Reggeli Ébresztő magazin

8:00 – MTI Országos hírek

9:00 – MTI Országos hírek

10:00 – Helyi hírek

10:10 –Önindító:Jánosi Ferenc addiktológiai tanácsadóval beszélgetünk a fiatalok öngyilkossági tetteiről, kísérleteiről, azok okáról és üzenetéről. Szakértőnk a Magyar Pünkösdi Egyház Ifjúság- és Családépítő Szolgálatának vezetője, ahogy ő fogalmazott, idegenvezető tinédzser dzsungelországban. Az elmúlt hetekben több alkalommal is találkoztunk a hírekben ezekkel a fiatal tragédiákkal. Kaposváron egy fiatal lány ugrott ki az ablakon, Budapesten beugrott a metróba iskolatáskástól egy fiú. Minden halál fájdalmas, de az ilyen jellegű talán a leginkább. A környezetre is. Mit tehettünk volna, hogy ez ne történjen meg? Hogyan is dolgozzák ezt fel az osztálytársak? Az öngyilkosságok tekintetében a rendszerváltás után javulás következett hazánkban, és az addigi negatív statisztika világelső helyéről, örömünkre lejjebb csúsztunk, azaz javultunk. De minden eset fáj. Hogyan lehet a jeleket észrevenni, hogyan lehet segíteni, ha épp a barátomon tapasztalom a fenyegető jeleket? Mit lehet és mit kell tennem, hogy megvédjem akár önmagától azt, aki csúszik egy ilyen rossz és visszafordíthatatlan megoldás felé? Sajnos negatív megoldási minták állnak sok fiatal előtt az ősökre visszatekintve. Pedig a megoldás sokféle más lehet: beszélj az érzéseidről, kérj segítséget, bár úgy tűnhet, de senki nincs egyedül, mondja Jánosi Ferenc a beszélgetésben. Feltétlen tartsanak velünk ebbe a fontos témába, hisz egy életünk van, nincs new game, ahogyan a játékokban megszokhatták a gyerekek! (ismétlés)

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – Ziccer: 20 éves a Halas Kupa! - beszélgetés Vlasits Zoltánnal a Kiskunhalasi Darts Club elnökével az elmúlt két évtizedről, a 2000-es évek aranykorszakáról, a jelenről és a következő húsz évről. Meg kell hallgatni! (ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

12:10- Retro magazin: Babusgató: Vendégünk dr. Petrekánits Zsuzsanna gyermek háziorvos.

13:00 – MTI Országos hírek

13:10 – Vedd és olvasd: dr. Téglás Péter ajánlója – Easttowni rejtélyek (amerikai 7 részes krimi filmsorozat, 2021.) Egy kisvárosi nyomozó megszállottan keres egy gyilkost, miközben saját személyes tragédiáját sem dolgozta még fel. Kate Winslefelt nagyot megy, ahogy smink nélkül, kialvatlanul és gondterhelten próbálja meg összerakni mindazt, ami széthullott körülötte. A Csernobil után az Easttowni rejtélyek egy újabb erős és maradandó sorozat az HBO-tól. (7. sor közepe kritikai portál, HUJBI név által jegyzett írás)

14:00 – Helyi hírek

14:10 – A tudomány mai állása: Szakemberek vizsgálják, hogy miért vörös a Jupiter nagy vörös foltja. Különleges székeket találtak egy római amfiteátrumban. Nyerjünk most bepillantást a hangyalesők lejtőinek titkába. Áramszolgáltató napelemes autók járnak Hollandiában. Hatalmas előrelépést értek el hazai kutatók az epilepszia területén. Háromezer éves aranykincset találtak Ausztriában. Élőben közvetít a közösségi video megosztóra a csomagszállító robot.  Ősi geoglifára bukkantak Szibériában. Egy 5 és egy 50 éves ember mintha nem is ugyanaz az organizmus lenne anyagcsere tekintetében.(előző heti adás ismétlése)

15:00 – MTI Országos hírek

15:10 – Hazafelé magazin és Igéző

16:00 – Helyi hírek

17:00 – MTI Országos hírek

18:00 – Helyi hírek

18:10- Sztárportré: Beszélgetések ismert emberekkel, és mély témák hétről hétre. A téma: A nyilvánosság előtti viselkedés. Vendégek: Rábaközi Andrea - Lombos Márton - Szabó Sipos Barnabás - Csorba Attila GINO(ismétlés)

19:00 – MTI Országos hírek

19:10  - Szép Álmokat: Bátor Félix történetei: A bátor tűzoltó

19:25 - Irodalom az Éterben: J. K. Rowling: Harry Potter és a főnix rendje

 20:00 – Helyi hírek

20:10 – Aréna

21:00 – Helyi hírek

21:10 – Serkenj fel! - Bödecs Pál- Református és Lélekműhely: Függőség és alkalmatlanság séma 4. 3.rész

22:00 – Helyi hírek

22:10 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jack Higgins: A sas leszállt