Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 09. 18. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Gloviczki Zoltán, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektora

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Lee Child - Ne add fel könnyen

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:00 – Helyi hírek

6:54 – A Nap Igéje

7:00 – Helyi hírek

8:00 – MTI Országos hírek

8:10 – Babusgató: Áttérés a szilárd, darabos étkezésre. A kisbabáknak az anyatej a legfontosabb tápláléka. A szoptatás előnyeiről, jelentőségéről már sok esetben szót ejtettünk. De mikor jön el az ideje, hogy a baba megismerjen új ízeket, állagokat? Kell-e főzni külön a babáknak, vagy eheti amit a család? Melyik a jó bébiétel? Etessem vagy egyen kézzel? Ezekre a kérdésekre keressük a mai műsorban a válaszokat. Vörösné Békési Ritával a Kiskunhalasi Védőnői Szolgálat védőnőjével beszélgetünk. Tartsanak velünk! (ismétlés)

9:00 – MTI Országos hírek

9:10 – Ziccer: Tabajdi 80! - beszélgetés az "élő legenda" futóval, Tabajdi Józseffel és fiával, a futónagykövet Tabajdi József Nándorral a Ziccer című sportmagazinban. Hogyan készülnek a nagy napra? Miként ünnepelnek? Lehet-e, érdemes-e mérleget vonni a kivételes sportpályafutás ezen szakaszában? Kicsiknek, nagyoknak, fiataloknak és idősebbeknek is érdemes meghallgatni a beszélgetést! Fussunk együtt Jóskával, Jóska bácsival!! (ismétlés)

10:00 – Helyi hírek

10:10- Érdekes emberek: A Remény virágai. Ezt a nevet adta közelmúltban megnyílt kiállításának Sörösné Kapás Klári, aki a mai adásban a kalocsai minták világába kalauzol el bennünket. Szeretné, ha ezt jellegzetesen magyar formavilágot ismét felfedeznénk; mert nem a fiók mélyére való egy-egy hímzett terítő. Képes arra, hogy vidámmá. elevenné tegye a környezetünket! Fogadják Klárit és műsorunkat szeretettel!(ismétlés)

11:00 – MTI Országos hírek

11:10 – 153-Lélekmód: A KRK Központi Általános Iskola igazgatónőjét halljuk a 2021/2022-es tanévről. Nagyné Lehoczki Zsuzsanna igazgatónő örömteli hírekről számol be a mai beszélgetésben. Jól sikerült beiskolázással, művészeti, sport és magyar-angol tannyelvű osztályokkal indul az idei tanév is - meséli. Részletesen hallunk mit is jelentenek ezek a képzések, megtudjuk milyen fejlesztések is zajlottak az elmúlt években. De természetesen leginkább az idei tanév egyenlőre jelenléti oktatásának öröméről mesél a vezetőnő, és természetesen az idei tervekről. Tartsanak velünk! (ismétlés)

12:00 – Helyi hírek

13:00 – MTI Országos hírek

13:10-Bitmobile: (ismétlés)

14:00 – Helyi hírek

15:00 – MTI Országos hírek

15:10- Királyfik és Királylányok

16:00 – Helyi hírek

16:10 – Halasi szószékek

17:00 – MTI Országos hírek

17:10- Klasszikusok órája: Anna Nyetrebko Oroszországban született, Krasznodarban, kubányi kozák eredetű családban. A szentpétervári zeneiskolában tanult, ezalatt a Mariinszkij Színházban takarítónőként dolgozott, hogy ingyenesen megnézhesse az előadásokat. Valerij Gergijev karmestersége alatt kapta első szerepeit, aki egyben a mentora is lett. 22 évesen debütált Susanna szerepében, Wolfgang Amadeus Mozart Figaro házassága című operájában. A Mariinszkij társulatával számos fontos szerepben feltűnt; Rossini A sevillai borbély, illetve Mozart A varázsfuvola című operájában.  Az operaénekesnő 50 éves.

18:00 – Helyi hírek

18:10- Hitvalló

19:00 – MTI Országos hírek

19:10 – Szép Álmokat: Tony Wolf: A hőlégballon; Az aranykulcs

19:25 – Irodalom az Éterben: J. K. Rowling: Harry Potter és a főnix rendje

20:00 – Helyi hírek

20:10 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:10 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: Sématerápia - Csökkent értékűség - szégyen séma 2.rész

22:00 – Helyi hírek

22:10 - Éjszakai virrasztó irodalom: Frei Tamás - A Bankár