Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 07. 25. Vasárnap

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Szakál Ádám, a Piarista Szerzetesrend Magyarországi Tartományfőnöke 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

5:30 – Serkenj fel!- Katolikus igehirdetést hallhatnak 

5:54 – A Nap Igéje

7:00 – Halasi Kaleidoszkóp (hétfői, keddi adás ismétlése)

9:00- 153-Lélekmód: Tudatos testhasználat - Oláh Gergely mozgásterapeuta tanácsai. Gergő életútja saját tapasztalat, tanulás és tanítás mentén haladt a mozgás és mozgatás terén. Tanította a masszázshenger helyes használatát, csoportban és egyénileg egyaránt. A gitártorna.hu oldalon a tipikus zenészeket, irodistákat kínzó mozgásszervi bajokra ad tanácsokat. Különleges a megközelítése a testi, mozgásszervi gondokat illetően. A napunk 24 órájában használjuk valahogyan a testünket, és ez nyilván meghatározza sajog-e, feszít-e valahol, vagy épp tök jól vagyunk! Érdemes minél több és többféle módon mozognunk, hogy minél szabadabban érezzük magunkat a bőrünkben szó szerint - meséli. Természetesen szót ejtünk arról is, hogy a testi fájdalmak és feszültségek sok üzenetet hordoznak a lelki kínjainkról. Arról is hallunk tőle, hogyan tudjuk ezeket az üzeneteket értelmezni. Tartsanak velünk ebbe az izgalmas és sok konkrét tanáccsal teljes adásba! (ismétlés)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája: Somló Tamás elsősorban a Locomotiv GT énekeseként, basszusgitárosaként, szaxofonosaként volt ismert, de korábban rövid ideig az Atlasznak, ezt követően az Omegának és más együtteseknek is tagja volt. Több szólólemeze is megjelent. Sikeres dalok szerzője. A legismertebbek: Álomarcú lány; Ülök a járdán; Valamit mindig valamiért; Boogie a zongorán; Primadonna; Nagyon kell, hogy szeress; Annyi mindent nem szerettem még. Somló 1964-ben került az Omega-hoz, majd cirkuszi zenebohóc lett. Ezt követően játszott a Kex, a Non Stop együttesben. 1973-ban a Locomotív GT-ből kilépett Frenreisz Károly helyére került, és az együttes feloszlásáig tagja volt a csapatnak. Ezt követően hat évig Dániában dolgozott, majd Demjén Ferenc meghívására hazaérkezett és több produkcióban közreműködött, például a Rapülők koncertjén. 1992-ben jelent meg első szólólemeze, 1996-ban énekelt a Patika c. filmben, egy dala szerepelt a Hyppolit a lakáj című filmben. (ismétlés)

12:00 -Halasi Kaleidoszkóp (szerdai és csütörtöki adás ismétlése)                   

14:00 – Királyfik és Királylányok

15:00 – Hitvalló

17:00 – Halasi Kaleidoszkóp (pénteki adás ismétlése)

18:00 – Katolikus szentmise

19:00 – Szép álmokat: Bosnyák Viktória: Mantyusok – Micsoda Buli! 1.rész

19:15 – Irodalom az éterben: J. K. Rowling: Harry Potter és a titkok kamrája

20:00 – Aréna

21:00 – Serkenj fel!- Katolikus igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: A tartós és megelégedett társkapcsolat 5. 1.rész

22:00 -  Éjszakai virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien - A Gyűrűk Ura - A két torony