Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 07. 16. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Pipó József 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

5:30 – Serkenj fel! : Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Jóllét: Jelen pillanatban nulla Covid-fertőzöttünk van! - Szükség esetén a lehető leggyorsabban kell munkába állni a járványkórházban! - beszélgetés Dr. Ördögh Csaba orvosigazgatóval a napokban átadott városi elismerése kapcsán. Mi az aktuális helyzet a halasi kórházban? Normalizálódott-e már napi rutin a világjárvány harmadik hulláma után? Mire számíthatunk? Lesz-e negyedik hullám? Mit tehetünk, hogy elkerüljük? Kérdések és válaszok a Jóllét magazinban. Meg kell hallgatni! (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Kamerák nézik, hogy figyel-e a sofőr az önvezető autóban. Tesztelték a repülő autót. Hatalmas tavat találhattak a Marson. Elkészült az első magyar hangyanév-katalógus. Az iparban is hasznosítható funkcionális anyagokat fejlesztettek Szegeden. Mesterséges intelligencia segít a gyógymódok kidolgozásában. Felszívódó, átmenetileg használatos pacemakert fejlesztettek ki. Speciális találmány segíthet a fogyásban. Megvan az étel, amivel visszaszorítható a migrén. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Válogatás

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Zöld-tál: Egyre több embert érint az ételintolerancia. Zöld-tál magazinunkban Kovácsné Csomor Fannival, a Zöld Megálló Reform Ételbár tulajdonosával beszélgetünk az ételintoleranciáról, és annak megoldási lehetőségeiről. Műsorunkból kiderül mivel és hogyan védhetjük ki az ilyenkor jelentkező enyhébb vagy súlyosabb tüneteket, illetve miből és milyen ételeket készíthetünk egészségünk megvédése érdekében. Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Kártyázva tanulni! - Bödecs Pál Márton új módszere. A halasi születésű volt sziládys, majd szentendrei diák, Palkó fejlesztette gamifikációs módszer lényege a játékosság, a játékelemeket beemelő tanulás. OTDK dolgozat is lett belőle, mely országos II. helyezett lett! Nem véletlenül. Az alkotó maga is játékos személyiség, személyes tapasztalata, hogy a számítógépes játékok pontgyűjtő, díjakat megszerző, önmagával, másokkal versengő módszerei mennyire lelkesítenek fiatal és idősebb diákot egyaránt. Angol-magyar szakos kezdő tanárként feltett célja volt a kezdetektől úgy tanítani, hogy élmény legyen a tanulás. Kifejlesztette a Mecénátus nevű kártyákat használó módszert, mely játékos keretrendszert biztosít a magyar tantárgyon belül. A lényeg nem a kártyák, hanem maga a módszer, mely nagyon pozitív eredményeket hozott a vizsgálat és próba során. Nincs házi feladat, mégis élvezettel és sok időt töltenek vele a diákok, a játékba egymással is versenghetnek, ha akarnak. És ez a lényeg, hogy nem kötelező az egész, de szinte nincs, aki kimarad. A tanulás egyik alapköve és egyik legnehezebben megragadható pontja a motiváció. Ezek a játékelemek pont ezt oldják és célozzák meg sikeresen. A református tananyagfejlesztő intézet jelenleg felkarolja a módszert és szélesebb körben kerül kipróbálásra és bevezetésre 2021/2022-es tanévben, mely egyébként más tantárgyakra is átvihető lesz majd további munka után. Természetesen átgondolva és az adott területre szabva a szereplőket, képességeket és gyűjtéseket és díjakat. Kérem szépen ez működik! Tartsatok velünk a részletekért! Az alkotó honlapja: https://bodecspal.com/

19:00  - Szép Álmokat: Bosnyák Viktória: Mantyusok - Bátorság Tomi 4. rész

19:15 - Irodalom az éterben: J. K. Rowling: Harry Potter és a titkok kamrája

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel: Szabóné Kovács Teodóra - Református(ismétlés) és Lélekműhely: A kapcsolatra vonatkozó mítoszaink 2. 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: J.R.R. Tolkien -  A Gyűrűk Ura - A két torony