Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 06. 05. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Dicsőfi Balázs 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Szabó Magda - Katalin utca; Szabó Magda - Freskó

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Zöld – tál: Jeles napok, húsmentes ételek - Mongyi Marianna, a Zöld Híd Egyesület vezetője, nyári világnapokról beszél, amelyekre érdemes figyelmet fordítani. A jeles napok összefüggésben állnak a tudatos és környezetbarát életmóddal, így ehhez kapcsolódóan húsmentes ételek receptjeit mondja el. Tartsanak velünk!(ismétlés)

9:00 – Ziccer: Labdamanók avagy Robi nénit és Dóri bácsit nem lehet megunni! - Beszélgetés Dr. Paic-Karsai Dórával és Dr. Paic Róberttel az általuk kitalált Labdamanók programról a Ziccerben. Ügyességfejlesztés, mozgáskoordinációs játékos feladatok, fogók, szerepjátékok, mesék? Igen! Ezeket és még sok minden mást tartalmaz ez a Halason 5-6 esztendeje működő, folyamatosan telt házas program. A részletekről, a kulisszatitkokról beszél a Halas Rádióban férj és feleség, Robi és Dóri. Kihagyhatatlan! (ismétlés)

10:00- Érdekes emberek: "Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent, nekem szülőhazám..." Mai adásunkban Vékony Gizellát ismerhetjük meg, aki több éve kutatja szülőfaluja, Tázlár múltját. Nehéz munkájában a könyvek, újságok, térképek jelentik számára a kikapcsolódást. Nevek, események, szomorú vagy éppen kacagtató, de mindig igaz történetek elevenednek meg azon a facebook oldalon, ahol kezdetben csak saját családjának eredete, később már a másokkal kapcsolatos emlékekről is szót ejt. Egy-egy kép vagy sztori jó lehetőséget teremt arra, hogy izgalmas beszélgetések alakuljanak ki az érdeklődők között. Fogadják szeretettel a vele készült beszélgetést!(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Hogyan lettem jobb gazdi? - Vigh Dalma és Chili kutya története. Vigh Dalmának, rádiónk műsorvezetőjének életében mindig is nagy szerepet játszott az állatok szeretete. Az állatvédelemben, állatmentésben is sokat dolgozik évek óta. Az egy évesen befogadott Chili, aki egy staffordshire terrier, bull típusú kutya, különösen. Alig egy éves gyermeke mellé egy ilyen kutya befogadása különösen bátor, de ihletett döntés volt. De sikeres. Megszerették egymást, befogadást nyert a családba az új élőlény. Szinte mesébe illő történet hogyan is zajlott, hogyan vált Dalma jobb gazdivá, Chili jól nevelt ebbé. Hála a szeretetnek, kitartásnak, a Juma kutyaiskolának, ma már a Hard Dog Race versenyeken indulnak Dalma és Chili, igazi embert és kutyát próbáló küzdelemben. Feltétlen tartsanak velünk! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: Ismét 007-es filmzenék a Halas rádióban. James Bond, más néven a 007-es ügynök egy kitalált brit kém, akinek a figuráját Ian Fleming író alkotta meg 1953-ban. Hőse nevét James Bond philadelphiai ornitológustól kölcsönözte. Fleming számos regényt és novellát írt hőse kalandjairól. Christopher Wood írt két forgatókönyv-változatot, és néhány nem hivatalos feldolgozás is született. Bár eredetileg a regények által vált híressé, James Bondot a legtöbben az EON Productions filmsorozatából ismerik. Eddig már több,  mint 20 James Bond-film született. Híresek lettek nem utolsó sorban a filmekhez kapcsolódó zenék is, melyeket híres előadók tolmácsolásában hallgathatunk meg.

18:00- Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat:

19:15 – Irodalom az Éterben: Star Wars: A klónok támadása

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: Kapcsolati tényezők (párkapcsolat) 4. 2.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Albert Schweitzer - Egy orvos az őserdőben