Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 05. 01. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Dr. Pongrácz Kálmán, a Váci Jávorszky Ödön Kórház Újszülött-Csecsemő-Gyermek osztályának osztályvezető főorvosa

3:00 – Aréna (ismétlés) 

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Bohumil Hrabal - Macska-maszkabál, avagy gyónás feloldozás nélkül

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: A játékok útvesztőjében. Valljuk be! Sokszor ácsorgunk a játékboltok polcai előtt, hogy milyen játékot is vegyünk gyermekünknek. A gyerekek sokszor megkönnyítik a dolgunkat, hiszen hosszú listát tudnak adni kívánságaikról. De vajon tudjuk melyik játék, milyen területeket, képességeket, részképességeket fejleszt? Erre keressük a műsorban a választ. Vendégünk Hegyiné Lénárt Anikó, logopédus, gyógypedagógus. Tartsanak velünk! (ismétlés)

9:00 – Ziccer: Teljesen mindegy, hogy hol vagyok a világban Kiskunhalasra mindig vissza fogok térni! - beszélgetés Szalai Nóra fallabda edzővel a Ziccerben. Nóri évek óta a fővárosban él és dolgozik, de sohasem felejti el, hogy innen indult, itt tanult meg küzdeni, ide kötik sportos élményei. Jelenlegi életéről, terveiről mesél most! Érdemes meghallgatni! (ismétlés)

10:00 – Érdekes emberek: Radikális hit - Dr. Csókay András idegsebész a vendégünk 1. rész. Amikor az ember ezt a szót hallja, hogy radikális, nem sok jó gondolat támad benne. A híradások hozzászoktattak bennünket ahhoz, hogy radikalizálódni csak rossz értelemben lehet. Dr. Csókay András idegsebész viszont minden erejét ebből a radikális, elkötelezett hitből meríti. Életének számos mélysége és magaslata érlelte ki benne azt, hogy hitét és hivatását ilyen módon gyakorolja! A riportban nagyon őszintén vall több magánjellegű és szakmai kérdésről is. Fogadják szeretettel a beszélgetést!(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Hat láb, két szív, egy büszkeség, avagy a Hard Dog Race - Púza Andrással a Hard Dog Race megálmodójával beszélgetünk. András igen különös életútját nehéz egy riportba belefoglalni, mégis megpróbálom a lehetetlent. Minden kutyás interjúban igyekszem kideríteni, hogy a partnerem hogyan lett kutyás, mikor "kutyásodott" el. Sokan, sokféleképpen szeretjük a kedvenceinket, van aki a kanapén szeret tévézni a kutyájával, van aki mindenféle trükköt tanít neki és van aki a sárban is fetreng a kutyájával. Na, nekik ismerős András neve és az amit létrehozott, képvisel. De mi is az a Hard Dog Race? Aki járt már ezen a versenyen, tudja, hogy nem feltétlenül a helyezésről, az éremről szól. Kutya és gazda egy közös célért küzdenek, együtt mindenen át. Szó szerint. András mesél nekünk arról, hogy hogyan jött a Hard Dog Race ötlete, mikor és hol volt az első verseny. 2016 óta rengeteg változáson, fejlődésen ment át az esemény. Ezekről is hallani fogunk a mai adásban. A Hard Dog Racenek küldetése van, nem is akármilyen, nem csak egy szimpla terepfutó verseny, például a Not Just Run versenyből befolyt összeg egy részét minden évben jótékony célra ajánlják fel. Valamint választ kapunk arra is, hogy hogyan és milyen feltételekkel indulhatunk egy ilyen versenyen. Tartsanak velünk! (ismétlés)

14:00-Bitmobile (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00 – Klasszikusok órája:„Mennynek és földnek Ura, ki azt parancsolád, hogy ha e világon nyomósok akarunk lenni, tiszteljük atyánkat és anyánkat, kiktűl életünket vettük: kérlek, oltalmazd meg az én szerelmes szüleimet, minden testi-lelki nyavalyáktúl. Fogadásod tartja, én Istenem, hogy meggyalázod, aki atyját, anyját nem tiszteli: aki pedig böcsüli, meghallgatod minden könyörgésében és hosszú életűvé tészed e földön maradékát. Adj azért nékem csendes és szelíd elmét, hogy szüleimet és gondviselőimet tiszteljem, engedelmesen szavokat fogadjam, meg ne háborítsam: vénségeket és fogyatkozott erejeket meg ne utáljam, mint amaz istentelen Kám; hanem reám való gondviselésekért és fáradságokért holtig úgy szolgáljak nékik, mint uraimnak, tudván, hogy elégségesen meg nem hálálhatom az ő sok fáradságokat és velem való bajlódásokat.”

18:00 – Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Csukás István: Úgy szeretnék nagyobb lenni; Igaz mondó vakondok

19:15 – Irodalom az Éterben: Star Wars: Baljós árnyak

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel! :Katolikus igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: Elvárások. Választás, döntés, elköteleződés 1. 3.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Joseph Heller - A 22-es csapdája