Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 04. 10. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Cserháti László Dr. a Széchenyi Társaság alelnöke, a Katolikus Karitasz munkatársa 2. rész

3:00 – Aréna (ismétlés) 

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Wass Albert - A funtineli boszorkány

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Zöld – tál: Föld napja - klímabarát tányér. Mongyi Mariannával, a Zöld Híd Egyesület vezetőjével beszélgetünk az április 19-én tartott Föld napjáról. Kialakulásáról, fontosságáról, programokról számol be. A beszélgetésből megtudhatjuk, milyen is egy klímabarát tányér, mit fogyasszunk, hogy óvjuk, védjük a környezetünket. Gyümölcsleves mellett gombapaprikás és áfonyás- mákos muffin is készül. Tartsanak velünk!(ismétlés)

9:00 – Ziccer: Tekerni mindig lehet! - beszélgetés Király Gáborral a Halasi Bringabarát Klub elnökével. Hová, merre érdemes kerékpározni Kiskunhalasról? Milyen az ideális kerékpár a bicajozáshoz? Milyen alapvető felszerelések kellenek a bringára? Ötletek, javaslatok, kerékpár túrák ebben a gyönyörű tavaszi napsütésben.  Hallgassa a Ziccert, majd pattanjon nyeregbe! (ismétlés)

10:00- Érdekes emberek: A Halashoz közeli Tázláron szolgál Mezei Ferenc plébános atya. Gyermekkori nagy álma teljesült azzal, hogy az Úristen személyes hívását megértve, a papi szolgálatra tette fel az életét. Megküzdött azért, hogy ez a cseppet sem könnyű életpálya az övé lehessen! A beszélgetés végén lelki útravalót is kaphatunk Feri atyától. (ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Sugárzásmérés - Oláh Gergely geofizikussal beszélgetünk. Oláh Gergely két területen is dolgozik, s amíg az elmúlt héten a mozgásterápia területéről mesélt és adott hasznos tanácsokat, most geofizikusként a sugárzásméréssel ismertet meg bennünket. Elsődlegesen az épületek gamma és radon sugárzási értékeit méri ki, melyek elsődlegesen a régi épületek kohósalakkal feltöltött aljzatában, esetleg falaiból származik. Mit is jelent ez valójában, mennyire veszélyes és hogyan lehet megoldást találni probléma esetén, megtudják, ha velünk tartanak! Miért félünk az atomenergiától, milyen új trendek vannak a világban evvel kapcsolatban? Erről biztató és meglepő adatokat hallunk Oláh Gergelytől. Tartsanak velünk az interjúba! (ismétlés)

14:00-Bitmobile: (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: A zene általánosan emberi jelenség. Minden kultúrában megvan, sőt, minden kultúra zenének ismeri fel a másik zenéjét még akkor is, ha az idegen, ha esetleg nem is tartja szépnek. A zene emeli az önbizalmat, jobb kedvet ad, ezért például többet vásárolunk, ha – és ezt pontosan megmérték – valami kellemes limonádé csordogál „zenei kloroformként” a hangszórókból. Csak be kell kapcsolni, mindig négy-hat decibellel kell a folyton változó zajszint fölött tartani, és már jön is a profit érdekében tudományosan tervezett manipulatív hatás. Van azért egy hátulütője a dolognak: nem csak a jó polgárember önbizalma lesz nagyobb a bevásárló zene hatására. A tolvajé is megnő, amit ő aztán a saját „szakmájában” kamatoztat. Fosszíliák ugyan értelemszerűen nem állnak rendelkezésre, de a még létező vadászó-gyűjtögető embercsoportok és törzsek megfigyeléséből egyértelmű: zenének már az őskorban, az emberré válás hajnalán is léteznie kellett.

18:00- Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Fésűs Éva: Csupafül - Kiderül hogy mennyit érnek az ötöseim

19:15 – Irodalom az Éterben: Móra Ferenc: Kincskereső kisködmön

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel: Katolikus igehirdetést hallhatnak (ismétlés) és Lélekműhely: A család kialakulása 2. 3.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Horthy Miklósné - Napló 1944-45