Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 02. 19. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Dr. Lénárd László 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór: A kőszívű ember fiai

5:30 – Serkenj fel! : Bödecs Pál- Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: A Halasi Kaleidoszkóp mai adásában Szabó Judit a JuMa kutyaiskolák vezető oktatója a vendégem, akivel az élősködökről beszélgetünk. Korábbi riportjaink során volt már a kullancsokról és bolhákról, viszont ez egy kimeríthetetlen téma. Nem volt elég sokáig hideg ahhoz, hogy a kullancsok nagy része elfagyjon, ezért már most is veszélyt jelentenek kedvenceinknek. Hogy tudjuk hosszú és sötét szőrű kutyánkban a legkönnyebben észre venni a kullancsot? Hogy tudjuk biztonságosan eltávolítani? Milyen betegségeket hordoznak a kullancsok és miért veszélyesek ezek? Valamint beszélgetünk arról is, hogy hogyan tudjuk megelőzni a bajt. A bolhákról mindenkinek a vakarózás jut eszébe, viszont vannak olyan ebek akik allergiásak a bolhák nyálára. Erről is szót fogunk ejteni, tartsanak velünk! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00- Jóllét: Tantusztól az okostelefonig! - beszélgetés Daday Zoltán távközlési üzemmérnökkel a Jóllét magazinban. Képzeletbeli időutazásunk 1958-tól indul, majd sorra vesszük a halasi távközlési mérföldköveket a telefonos kisasszonyoktól, az MATÁV-on és az EMITEL-en át a 21.század szinte követhetetlen, nyílt végű technikai megoldásai felé. Hol a határ? Hol a vége ennek a nagyon dinamikus változásnak? Zoli bácsi mesél, tényeket, adatokat mond és nagy-nagy történeteket a '60-as, '70-es, '80-as évek visszahozhatatlan világából. Érdemes meghallgatni! (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Mágneses mezőt állít elő a Vénusz légycsapója, az egyik legismertebb húsevő növény. Egy életen át hathat az egészségtelen gyermekkori táplálkozás. Kiválthatja a szívátültetést egy új megoldás. Egyszerre hajtottak végre arc- és kettős kézátültetést. Számos haszna van a Mars kutatásának. Újabb ókori tárgyakat hoztak felszínre az 1802-ben elsüllyedt hajóról. Könnyen megtanulják a szavak jelentését egyes kutyafajták.

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Válogatás

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Babusgató:Családi konfliktusok hatásai a gyerekek személyiségének fejlődésére. A műsor vendége a Bács-Kiskun Megyei Pedagógia Szakszolgálat Kiskunhalasi Tagintézményének tanácsadó szakpszichológusa, Kantár-Polyák Kamilla. Hasznos információk, tanácsok, megoldási lehetőségek, stratégiák a szakembertől.

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00 – Önindító: OKTONDI - Oktatás. Online. Digitálisan. Ebben felsőoktatásban tanuló egyetemisták mutatják be egy 20 perces beszélgetésben, milyen tapasztalatokat szereztek, mire is számíthatnak majd az oda felvételizők. Árvai Lujza, a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodási és menedzsment szakos hallgatója mesél nektek tanulmányairól, élményeiről.

19:00  - Szép Álmokat: Maren von Klitzing: A varázságy; Az ottalvós buli; Az alvós rongyi

19:15 - Irodalom az éterben: Gárdonyi Géza: Egri csillagok

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel!: Bödecs Pál - Reformátusés Lélekműhely: A terápiás csoportok segítő hatásai 15. 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór - A névtelen vár