Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 01. 23. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Mező Mihály 3. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Szilágyi István - Kő hull apadó kútba

5:30 – Serkenj fel! :Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató:A játékok útvesztőjében. Valljuk be! Sokszor ácsorgunk a játékboltok polcai előtt, hogy milyen játékot is vegyünk gyermekünknek. A gyerekek sokszor megkönnyítik a dolgunkat, hiszen hosszú listát tudnak adni kívánságaikról. De vajon tudjuk melyik játék, milyen területeket, képességeket, részképességeket fejleszt? Erre keressük a műsorban a választ. Vendégünk Hegyiné Lénárt Anikó, logopédus, gyógypedagógus. Tartsanak velünk! (ismétlés)

9:00 – Ziccer: Több, mint kézilabda... - beszélgetés Demeter Józseffel a Kiskunhalasi UKSC edzőjével. Mit adott és mit vett el a világjárvány a halasi kézilabdásoktól? Hogyan sikerült növelni az utánpótlás csapatok és ezzel együtt az igazolt sportolók számát? Hogyan ért véget és hogyan kezdődik az őszi és a tavaszi bajnoki idény? Tények, adatok, válaszok a club elnökétől. Sportoljunk együtt a Ziccer segítségével! (ismétlés)

10:00 – Érdekes emberek: Zeneterápia, azaz hogyan győztem le a Covidot? - Vannayné Zádori Emőke élet és gyógyulás útja. Emőke néni fogalom városunkban, hisz szolfézs és zongora tanárként sokak rajongnak érte, kis és nagy diákok egyaránt. Nem mellesleg a szülők is, hisz az a türelem és kedvesség és játékosság, amely segítségével, még a sokak által mumusnak tartott szolfézs is megszerethető és megtanulható! Életének   egyik legnagyobb és legélesebb küzdelme zajlott le hetekkel ezelőtt, amikor közel 80 évesen lelkierejét és testi erejét latba vetve kicselezte a és legyőzte a Covid fertőzést! Hogyan szólaltak meg a zeneiskolai növendékek beküldött vizsgadarabjai a konténerkórház termében? Gyógyítva és erősítve az ott gyógyulókat? Nos nem mindennapi életútba és gyógyulásba kapnak betekintést, akik velünk tartanak!(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Három évtizede a filmnyomó szakmában - Pásztor Tibor életútja. Pásztor Tibor vállalkozása, a T&K filmnyomó műhely, melyet feleségével több mint 30 éve indítottak, ma is sikeresen működik. Ez a mai változó és sokszor bizonytalan gazdasági viszonyok közt igen nagy érdem! Mi a titok, no és mit is jelent a filmnyomó szakma? Megbízhatóság, rugalmasság, kreativitás, gyorsaság, a partnerek tisztelete? Mindez együtt, meséli a receptet Tibor a beszélgetésben. A munkatársakkal, szinte családtagnak érezzük magunkat, mondja, jó is ez így, hisz nagyon sok időt töltünk együtt, és nem mindegy, hogy milyen a hangulat. Megismerjük Tibor életpályájának fotós kezdeteit, legizgalmasabb munkáit, és azt is, hogyan is kapcsolódik össze a fotózás, a színek a textilre történő filmnyomó szakmával. Feltétlen tartsanak velünk ebbe az izgalmas életút riportba! (ismétlés)

14:00-Bitmobile (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00 – Klasszikusok órája: Londonban született 1951-ben Philip David Charles Collins néven. Kamaszként kezdett zenélni, 1967-ben lett a Genesis együttes tagja, 1975-től nemcsak dobosként, hanem énekesként is közreműködött a zenekarban. 1981-ben jelent meg első szólólemeze, a kilencvenes évek végétől elsősorban filmzenéket szerzett (1999-ben Oscar-díjat kapott a Tarzan című animációs film betétdaláért), 2008 óta visszavonultan él. Pályafutása során hét Grammy-díjat nyert.

18:00 – Ökumenikus imahét: Növekedés az egységben: „Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők” (Sz. Kovács Teodóra - református)

19:00 – Szép Álmokat:

19:15 – Irodalom az Éterben: Honoré de Balzac: Goriot apó

20:00 – A hit kapuja: Székely János Püspök atya és Kindelmann Győző adása(Mária Rádiótól átvett műsor)

21:00 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak és Lélekműhely: A terápiás csoportok segítő hatásai 7. 3. pont: a csoport az információátadás helye 1.rész

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Frank W. Abagnale: Kapj el, ha tudsz