Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2021. 01. 08. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

0:30 – Hitvalló: Novák Katalin 1. rész

3:00 – Aréna (ismétlés)

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Jókai Mór - Gazdag szegények

5:30 – Serkenj fel! : Bödecs Pál - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: A Halasi kaleidoszkóp mai vendége Szabó Judit a JuMa kutyaiskola vezető oktatója. A mai adásban a kedvenceink helyes etetéséről lesz szó. Mi az barf? Ha nem a nyers etetés mellett döntünk, hogyan válasszunk tápot? Miból ismerhető fel, hogy kutyánk számára megfelelő tápot választottunk? Mi az amit szigorúan tilos kedvencünknek adni? Tartsanak velünk! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00- Jóllét: Zenei menedzser lettem! - beszélgetés Kardos Zsolttal. Zsolt és harmónikája nélkül néhány évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna egy városi rendezvény. Hol szólóban, hol duettben szórakoztatta, kiemelkedő színvonalon Kiskunhalas zeneértő közönségét. Kardos Zsolt néhány esztendeje "eltűnt" számunkra. Most azonban új oldaláról mutatkozik be a nagyon tehetséges és kreatív szakember, aki a vegyészmérnöki, már nagyon messzire jutó karrierjét cserélte fel a zene kedvéért. Egy nagyon érdekes, inspiráló beszélgetés a Halas Rádió Jóllét magazinjában. (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Rádiójel érkezett a szomszédos bolygórendszerből. Ősi árvizek nyomát találták a Marson. Budapesten épül a fúziós reaktor biztonsági rendszerének prototípusa. A lézer tévével új dimenzióba lépett az otthoni mozizás. Először továbbítottak hazánkban egy röntgenképet 5G-vel. Több testmozgást szorgalmaz a világszervezet. Középkori gyűrűre bukkantak Esztergomban. Régészeti szenzáció a tiszadobi Andrássy-kastély udvarán. Egy ragyogó feltalálóra, Telkes Máriára, az elfeledett „Napkirálynőre” emlékezünk. (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Endrei Judit

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Babusgató: Tankötelezettség 6 évesen - Czakó Erzsébettől a Bács-Kiskun megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kiskunhalasi tagintézményének vezetőjétől kapunk tájékoztatást. A nemzeti köznevelésről szóló törvény rendelkezései alapján a tanköteles kort, vagyis a hatodik életévét a nevelési év, 2021.aug.31-ig elérő gyermek további egy nevelési évig óvodai nevelésben maradásáról a szülő kérelme alapján 2020.január 1-jétől az Oktatási Hivatal dönt. A kérelem benyújtására vonatkozó tájékoztatást kapunk a műsor vendégétől, Czakó Erzsébettől a Bács-Kiskun megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kiskunhalasi tagintézményének vezetőjétől. Tartsanak velünk!

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00 – Önindító: OKTONDI - Oktatás. Online. Digitálisan. Ebben felsőoktatásban tanuló egyetemisták mutatják be egy 20 perces beszélgetésben, milyen tapasztalatokat szereztek, mire is számíthatnak majd az oda felvételizők. Gáspár Hanna, a Budapesti Corvinus Egyetem Turizmus-vendéglátás szakos hallgatója mesél nektek élményeiről!

19:00  - Szép Álmokat: Hanna Künzel: Fognyűvő manócska

19:15 - Irodalom az éterben: Alexandre Dumas: Emma Lyonna

20:00 - Aréna

21:00 – Serkenj fel!: Bödecs Pál - Református és Lélekműhely: A terápiás csoportok segítő hatásai 2. 1.rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jack Higgins: A sas leszállt