Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 02. 16. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann: A varázshegy

5:30 – Serkenj fel! : Bödecs Pál - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Felhő Viktória és Fődi Ildikó birkózó tehetségek a Sziládyból. Országos aranyérmek, Európa bajnokságok érmes helyezései, ha nagy vonalakban jellemezni szeretnénk a sziládys birkózótehetségek eredményeit, a végzős Felhő Viktóriával és 10.-es Fődi Ildikóval beszélgetünk. Elmesélik az elmúlt év birkózó eredményeit, mesélnek a Csapi család kitűnő munkájáról, melynek eredményeként növekszik a birkózó lurkók száma. Azt is megtudjuk, hogy a birkózó klub hamarosan új edzőtermet vehet majd birtokba nyár végétől! Feltétlen tartsanak velünk!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- S’Örömkonyha: Fiatalok a konyhában. Szabó Mirjam Noémivel már találkozhattak a múlt héten, testvére, Ábel mellett. Most arról mesél, mi a család kedvence, hogyan tudja testvérei kívánságát teljesíteni és mit jelent számára a főzés. (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Fellőtték az űrbe a világ legnagyobb rakétáját. Lenyűgöző fotó készült a Mars felszínéről és a Jupiterről. Elkészült a közelre és távolra látó okos-szemüveg. A világ legmodernebb szív-CT készülékét adták át a városmajori klinikán. Az öngyógyítás mestere a zebrahal. Túl sokat használjuk az okos-telefont. (ismétlés)    

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Pataky Attila

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:Ökonap a Sziládyban - a Zöld-híd Egyesület vezetőjével Mongyi Mariannal és Palásti Károllyal beszélgetünk.Közel tíz éves múltra tekint vissza az egyesület, a 2018 február 27-én megrendezésre kerülő Ökonap immár 9. alkalommal kerül megrendezésre, a Sziládyban első alkalommal. Az összefogás és közös cél sok izgalmas dolgot fűz egybe, híres előadó a széndioxid kibocsátás szakértője, öko apu a 8.-kos korosztály szemléletét formálja, majd a természetről szóló verseket szavalnak délután az ovisok a gimnázium dísztermében. A legügyesebb 6 ovis azután az azt követő szombaton, a Hatvani Zoltán szavalóversenyen adják elő versecskéiket. Maga a Hatvani szavalóverseny, mely középiskolásoknak szól, szintén helyi értékeket dolgoz fel, hisz a halasi alkotók fénycseppek antológia verseiből választanak a szavaló diákok. Tartsanak velünk, és látogassák a programokat!

14:00 – Babusgató: Megfelelési kényszer, versenyhelyzet. Van-e összefüggés a két fogalom közt? Verseny, versengés, egészséges, reális önkép, önbizalom, kudarctűrő képesség és így sorolni lehetne azokat a fogalmakat melyek ebben a két témában felmerülhetnek bennünk! Hol az egészséges aranyközépút, melyben a legfontosabb a gyermek? Erről beszélgetünk Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikóval. (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Adásunkban Forgács Bencével beszélgetünk, aki közgazdaságot tanul. Fordulatokkal teli pályaképét most megosztja velünk. Hogyan alakult az egyetem váltása? Érdemes e váltani, ha mégsem tetszik az adott iskola? Ezekre a kérdésekre mind választ kaptok, persze ha végig hallgattok minket. (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: A királyfi papagája

19:15 - Irodalom az éterben: Homérosz - Odüsszeia

20:30 – Hitvalló: Berecz Dénes 2. rész

21:00 – Serkenj fel : Bödecs Pál - Református (ismétlés)

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Stone, Irving - A görög kincs és Rejtő Jenő - Víkend a pokolban