Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 02. 15. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann: A varázshegy

5:30 – Serkenj fel! -  Pál Eszter - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: 10 éves a Benjámin lakóotthon, Bíró Anikó vezető mesél. "Ne ragasszunk matricákat egymásra! Értékes vagy!" Így foglalhatnánk össze az üzenetét a lakóotthon halmozottan sérült lakói és gondozóik által előadott Foltmanók című jelenetnek, melyet nemrégiben a református Istentiszteleten láthattunk. 10 éves a Benjámin Szociális Intézmény, ennek apropóján Nyitott ajtók címmel, több olyan programot is szerveznek, mely a találkozásra nyújt lehetőséget az intézmény lakóival. Azt is megtudjuk, mi is a feladata a szintén hozzájuk tartozó támogató szolgálatnak! Feltétlen tartsanak velünk! (szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Babusgató: Megfelelési kényszer, versenyhelyzet. Van-e összefüggés a két fogalom közt? Verseny, versengés, egészséges, reális önkép, önbizalom, kudarctűrő képesség és így sorolni lehetne azokat a fogalmakat melyek ebben a két témában felmerülhetnek bennünk! Hol az egészséges aranyközépút, melyben a legfontosabb a gyermek? Erről beszélgetünk Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikóval.

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin:Sparhelt: Téli tartalmas levesek

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: Felhő Viktória és Fődi Ildikó birkózó tehetségek a Sziládyból. Országos aranyérmek, Európa bajnokságok érmes helyezései, ha nagy vonalakban jellemezni szeretnénk a sziládys birkózótehetségek eredményeit, a végzős Felhő Viktóriával és 10.-es Fődi Ildikóval beszélgetünk. Elmesélik az elmúlt év birkózó eredményeit, mesélnek a Csapi család kitűnő munkájáról, melynek eredményeként növekszik a birkózó lurkók száma. Azt is megtudjuk, hogy a birkózó klub hamarosan új edzőtermet vehet majd birtokba nyár végétől! Feltétlen tartsanak velünk!

14:00 - 153-Lélekmód: A külterület angyalai: Kammerer József tanyagondnok a mesél a munkájáról. A három és félezer külterületen élő ember gondjain igyekszik segíteni jelenleg három tanyagondnok. Hihetetlenül fontos és pótolhatatlan feladatot végez Józsi, hisz sok idősre csak ő nyit ajtót időről időre, fiatal nagycsaládoknak segít az ügyek intézésében. Egyszerre orvos, lelkigondozó és sofőr, ügyintéző és levélíró, mikor mire van a legjobban szükség. Hihetetlen helyismeretével, mély humánumával, pótolhatatlan az a feladat, amit ellát nap, mint nap, segítve az életet és a reményt ébren tartani az ott lakókban. Ebben a feladatban sokan megkeverednének a sok nehézség láttán, de Józsi nem. Tervei vannak, a rekettyei iskolában nappali idősgondozó központot kellene létrehozni, így 3 terület 1200 embere találkozhatna, kaphatna ellátást kilátástalan helyzetét orvosolva. Feltétlen tartsanak velünk! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 - S’ Örömkonyha: Fiatalok a konyhában. Szabó Mirjam Noémivel már találkozhattak a múlt héten, testvére, Ábel mellett. Most arról mesél, mi a család kedvence, hogyan tudja testvérei kívánságát teljesíteni és mit jelent számára a főzés. (ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: A királyfi papagája

19:15 – Irodalom az Éterben: Homérosz - Odüsszeia

20:30 – Hitvalló: Berecz Dénes 1. rész

21:00 – Serkenj fel (ismétlés)

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Stone, Irving - A görög kincs