Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 02. 02. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann: A varázshegy

5:30 – Serkenj fel! : Bödecs Pál - református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: A 45. Tekó kupáról tájékoztat Dávid Géza szervező, Frittmann Patrik csapatkapitány és Keresztúri Márk játékos. A közel ötvenéves kispályás futball rendezvénysorozat közkedvelt és szerves része minden évben városunk életének. Mint megszoktuk a hagyományos kereteken kívül mindig van meglepetésvendég és program is, ezekről hallhatunk Dávid Gézától és a két versenyzőtől egy izgalmas összefoglalót! Feltétlen tartsanak velünk és látogassák a meccseket febr. 2-4 ig, péntek 12.30-tól vasárnap délig!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- S’Örömkonyha: Street Food pörkölt. Igen igen, nem csalás, nem ámítás, igazi magyar újítás, pörkölt elvitelre. :) Makadámdió és zabpehely a sörben? Hogy mik vannak. A mai adásban többek között ezekről lesz szó, Kiss Tamás Sörfőző Mester és gasztro szakértő mesél mindezekről. (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Alszanak a madarak repülés közben. A hollók különleges képességei. Jöhet az öngyógyító mobilképernyő. Egy gép, amellyel szén-dioxidból lehet műanyagot készíteni. Hordozható atomreaktor láthatja el árammal a Marsot. Felfedezték a világ legnagyobb víz alatti barlangrendszerét. Hatalmas meglepetést rejtett az ősi óriáspiramis belseje. (ismétlés)       

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Wolf Kati

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: Mai kaleidoszkóp adásunkban az elmúlt hét eseményeit vázolja számunkra Farkasné Wodring Zsuzsa, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó. E heti témáink közt szerepel ismét a lopás, és az ittas vezetés is. Illetve előkerült most először egy téma ami nem más mint az online játékok, méghozzá nem más mint egy bűnmegelőzési teszt. ( Ezt a cikk végén link formájában láthatják. ) Utolsó blokkunkban megszokott módon a közlekedésről és az azt befolyásoló tényezőkről lesz szó. Balesetmentes közlekedést kívánunk minden hallgatónak! http://nedoljbeteszt.hu/

14:00 – Babusgató: Megfelelési kényszer - Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikóval. Mit gondolnak rólam? Mit gondolnak a gyermekemről? Jól csinálom? Ismerősek ezek a gondolatok? Napjainkban sokan küzdenek megfelelési kényszerrel. A Babusgató mai adása gondolatébresztő, egyben a teljesség igénye nélkül keressük az okokat, megoldási lehetőségeket. Ebben Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikó lesz a segítségünkre. (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Programozásról Váczi Leventével. Önindító magazinunk adásában egy rövid betekintést nyerhetünk a programozás világába, Váczi Leventén keresztül. Válasz kapunk arra is, hogyan készüljünk egy ilyen szakra, milyen alapokra van hozzá szükségünk. Mi vezette Leventét erre a pályára, és ő, hogy kezdte a felkészülést? Garantáltan megválaszolt kérdések ezek is. Hallgassák a Halas Rádiót! (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Carlo Collodi - Picocchio

19:15 - Irodalom az éterben: Szabó Magda - Abigél

20:00 - Lélekműhely: Férfi archetípusok: a harcos 2.

21:00 – Életutak: Hitvalló - Dr. Jobbágyiné Paksi Mária 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Stone, Irving - A görög kincs