Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 02. 03. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann: A varázshegy

5:30 – Serkenj fel! : Finta József atya - katolikus

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: Megfelelési kényszer - Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikóval. Mit gondolnak rólam? Mit gondolnak a gyermekemről? Jól csinálom? Ismerősek ezek a gondolatok? Napjainkban sokan küzdenek megfelelési kényszerrel. A Babusgató mai adása gondolatébresztő, egyben a teljesség igénye nélkül keressük az okokat, megoldási lehetőségeket. Ebben Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikó lesz a segítségünkre. (ismétlés)

9:00 – Talpig Civilben: A Talpig Civilben mai adásában: "A vigasz olcsó ajándék, a segítség fontos kapaszkodó." Ez is mottója lehetne annak a beszélgetésnek, amelyben a Szilády Áron Alapítvány munkatársaival folytattunk a lassan három évtizede fennálló és az oktatást hatékonyan segítő szervezet munkájáról. Három elkötelezett hölgy vall arról a munkáról, amelynek nyomán csak az elmúlt évben több mint háromszáz diák eredményeit ismerték el, vagy segítették versenyekre való eljutásukat, ill. szociális szükségeik terén sikerült nem kevés támogatást adniuk. Fogadják szeretettel a Váczi Mariannával, Kiss Sándornéval és Csányi Ágnessel készült beszélgetést!(ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: A pedagógusi minősítési eljárásokról mesél nekünk Péter Mariann sziládys szakértő tanárnő. 2015 óta működik a pedagógusok új minősítési eljárásrendszere. Gyakornok, pedagógus 1 illetve 2, majd végül mestertanári minősítést szerezhetnek az óvodától a középiskolákig az óvó nénik és bácsik, tanítók és tanárok egyaránt. Portfólió feltöltés és megannyi varázsszó, mely gyakran rémületet kelthet a résztvevőkben. Mit is jelentenek ezek a dolgok, mire figyeljenek a jelöltek, mik a feltételei a bejelentkezésnek, minderről részletesen mesél Péter Mariann, aki mint szakértő nagy tapasztalattal rendelkezik a minősítő eljárások terén. Mariann tanácsa: „Nem kell megijedni, az egész folyamatról az Oktatási Hivatal honlapján olvasható tájékoztató, a portfólió elkészítéséhez pedig szintén található segédanyag Útmutató címen. Érdemes tudni mit szabad és mit kötelező feltölteni. Konkrét kérdések esetén szinte minden intézményben vannak szakértők, akik szerintem segítenek a kollégáiknak!” Tartsanak velünk! (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: Franz Peter Schubert osztrák zeneszerző volt. Bécsben született 1797. január 31-én. Zenei tehetsége korán megmutatkozott. Kibontakozásában szerepe volt édesapjának, aki művelt és zenében is jártas tanító lévén első mestere volt. Jó hallása és hangja révén 11 évesen felvették az udvari fiúkórusba, és azzal egyidejűleg a Városi Konviktusba, ahol zeneszerzést tanult Antonio Salieritől, aki akkor a császári és királyi főkarmester volt. Érett zeneszerzőként joggal pályázott a bécsi udvar alkarnagyi állására, de nem kapott lehetőséget a bizonyításra. Beethoven temetésén részt vett 1827-ben. A következő évben első, és mindörökre egyetlen nyilvános bécsi hangversenyén aratott sikert. A sors kiszámíthatatlansága talán, hogy 31 éves korában, 1828 novemberében tífuszban megbetegedett, és néhány nap alatt magával ragadta a halál. A szerző 190 éve hunyt el.

18:00 – Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Carlo Collodi - Pinocchio

19:15 – Irodalom az Éterben: Szabó Magda - Abigél

20:00 –Lélekműhely: Férfi archetípusok: a harcos (összefoglalás), a mágus (bevezetés)

21:20 – Régi tanítások: Édes Árpád

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Stone, Irving - A görög kincs