Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 02. 01. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann: A varázshegy

5:30 – Serkenj fel! -  Dányi- Nagy Márió - református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: A hetek óta zajló, nemrégiben lezárult 2017-es Connextion Teremlabdarúgó Kupáról mesél Keresztúri Attila. Ki gondolná, hogy Kiskunhalas egyik legkedveltebb téli sport rendezvénysorozata már 25 éves múltra tekint vissza. Kezdetben a szocialista nagyvállalatok dolgozói, később már baráti csoportok is bekapcsolódtak a versengők közé. Az idei 25 nevező csapat rekordot jelent a környező települések téli kupái között. Az idei bajnok a már 7 éve rendszeres résztvevő csapat a Corso Verona RETRO csapata, akik végre beértek, elemzi a Keresztúri Attila az eredményt. Megismerjük múltat és jelent segítségével! Tartsanak velünk! Aki lemaradt íme az idei kialakult eredmény: A liga: 1.hely Corso Verona RETRO, 2.hely Totya Boltja; 3. hely Cell FC. B liga: 1. hely Sóstó, 2.hely Tázlária, 3.hely Antallapos Riders. C liga: 1.hely Rongyász 2.hely Sziacs FC 3.hely Petruzsa FC(szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Babusgató: Megfelelési kényszer - Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikóval. Mit gondolnak rólam? Mit gondolnak a gyermekemről? Jól csinálom? Ismerősek ezek a gondolatok? Napjainkban sokan küzdenek megfelelési kényszerrel. A Babusgató mai adása gondolatébresztő, egyben a teljesség igénye nélkül keressük az okokat, megoldási lehetőségeket. Ebben Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikó lesz a segítségünkre.

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sparhelt: Valentin-napi finomságok

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: A 45. Tekó kupáról tájékoztat Dávid Géza szervező, Frittmann Patrik csapatkapitány és Keresztúri Márk játékos. A közel ötvenéves kispályás futball rendezvénysorozat közkedvelt és szerves része minden évben városunk életének. Mint megszoktuk a hagyományos kereteken kívül mindig van meglepetésvendég és program is, ezekről hallhatunk Dávid Gézától és a két versenyzőtől egy izgalmas összefoglalót! Feltétlen tartsanak velünk és látogassák a meccseket febr. 2-4- ig, péntek 12.30-tól vasárnap délig!

14:00 - 153-Lélekmód: A pedagógusi minősítési eljárásokról mesél nekünk Péter Mariann sziládys szakértő tanárnő. 2015 óta működik a pedagógusok új minősítési eljárásrendszere. Gyakornok, pedagógus 1 illetve 2, majd végül mestertanári minősítést szerezhetnek az óvodától a középiskolákig az óvó nénik és bácsik, tanítók és tanárok egyaránt. Portfólió feltöltés és megannyi varázsszó, mely gyakran rémületet kelthet a résztvevőkben. Mit is jelentenek ezek a dolgok, mire figyeljenek a jelöltek, mik a feltételei a bejelentkezésnek, minderről részletesen mesél Péter Mariann, aki mint szakértő nagy tapasztalattal rendelkezik a minősítő eljárások terén. Mariann tanácsa: „Nem kell megijedni, az egész folyamatról az Oktatási Hivatal honlapján olvasható tájékoztató, a portfólió elkészítéséhez pedig szintén található segédanyag Útmutató címen. Érdemes tudni mit szabad és mit kötelező feltölteni. Konkrét kérdések esetén szinte minden intézményben vannak szakértők, akik szerintem segítenek a kollégáiknak!” Tartsanak velünk!(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 - S’ Örömkonyha:Street Food pörkölt. Igen igen, nem csalás, nem ámítás, igazi magyar újítás, pörkölt elvitelre. :) Makadámdió és zabpehely a sörben? Hogy mik vannak. A mai adásban többek között ezekről lesz szó, Kiss Tamás Sörfőző Mester és gasztro szakértő mesél mindezekről.(ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: Carlo Collodi - Picocchio

19:15 – Irodalom az Éterben: Szabó Magda - Abigél

20:00 – Lélekműhely: Férfi archetípusok: a király 2., a harcos 1.

21:20 – Életutak: Hitvalló -  Dr. Jobbágyiné Paksi Mária 1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Stone, Irving - A görög kincs