Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 01. 26. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Thomas Mann: A varázshegy

5:30 – Serkenj fel! : Szabóné Kovács Teodóra - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: A Sziládyban dolgozó nyelvi lektorokkal, Lisa Burgenerrel, Jeremy Floutierrel és Fehér Fedoszjával beszélgetünk. Rendkívül hasznos a nyelvtanulásban, ha anyanyelvi lektorok segítik a kiejtést és bátor megszólalást a diákok számára. A Sziládyban az idei tanévben három lektor is segíti a tanulást, német, francia és orosz nyelveket kóstolhatnak a fiatalok eredetiben. Lisa Svájból érkezett, a francia származású Jeremy magyar történelem területen phd hallgató Szegeden, Fedoszját pedig zenetanári minőségében sokan ismerik városunkban, ám lektorként őt csak a  sziládysok. Mit is jelent, mik azok a fő nehézségek, melyeken átsegítheti egy nyelvi lektor? Megtudják, ha velünk tartanak!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- S’Örömkonyha: Nagyüzemi konyha - Fürtön Anikóval beszélgetünk, aki arról beszél, mi a különbség az otthoni főzés és a nagyüzemi főzés között. Milyen alapanyagokat használnak, mi a különbség a diétás és a normál menü között. (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Forradalmasíthatja a népszámlálást mesterséges intelligencia. 93%-os pontossággal ismeri fel a halálos kórokozókat mesterséges intelligencia. Olyan mesterséges intelligenciát fejlesztettek ki, amely megmondja, hogy egy ételben mi és mennyi van. Nem mindegy, hogyan mérjük meg a vérnyomást! Mindent megtudhat arról, hogyan aludt az éjszaka egy új alkalmazással. (ismétlés)      

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Fehérvári Gábor Alfréd

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: Iskolai verekedés, garázdaság - Farkasné Wodring Zsuzsa beszámolója. Az elmúlt hét sajnálatos módon akciódúsra sikeredett. Lopás, iskolai verekedés, garázdaság, közlekedési nehézségek egyaránt fordultak elő. Szó esik adásunkban a bizonyítványok osztásáról is, hisz nem ismeretlen az a sok, nem kívánt gyermekeltűnés sem. Fokozottan figyeljünk egymásra, balesetmentes hetet kívánunk!

14:00 – Érdekes Emberek: Balog Lajos középiskolai tanárral, halasi nyelvésszel  beszélgettünk a mai magyar nyelv állapotáról, a nyelvi humorról és a diáknyelvről. A beszélgetés apropóját az országos 2. helyezése adta. Pályázata hobbinyelvek kategóriában egy tanulmánykötetben megjelent. A témát az a 30 éve működő amatőr focicsapat adta, melynek kapusa. (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Játék-e a színjátszás? - Torgyik Tamás tanár úrral beszélgetünk. Önindító adásunkban Torgyik Tamás tanár úrral beszélgetünk, aki dráma szakos tanár a Kalocsai Szent István Gimnáziumban. Feszegetjük a rögtönzés, színjátszás, és a dráma kapcsán felmerülő kérdéseket. (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Carlo Collodi - Pinocchio

19:15 - Irodalom az éterben: Szabó Magda - Abigél

20:00 – Ökumenikus imahét: Honti Irén (evangélikus)

21:00 – Életutak: Hitvalló - Thoma László 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Stone, Irving - A görög kincs