Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 01. 05. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Kosztolányi Dezsőné - Tüzes cipőben

5:30 – Serkenj fel! : Balogh Róbert - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Célegyenesben a XI. Szilády Kupa - Tóth Ferenc főszervező mesél. A 2018-as év első sport csemegéje a megújuló Szilády labdarúgó kupa január 12-14-ig várja a szurkolókat a Dékáni sportcsarnokában. Folytonosság és megújulás egyaránt jellemzi a rendezvényt. Leginkább a szurkolóknak kíván kedvezni a szervező iskola a kényelmes lelátókat biztosító új helyszínnel - meséli Tóth Ferenc - s nagy öröm számunkra, hogy sokan álltak mellénk és anyagi támogatásukkal is segítik a megvalósulást.  Hajrá tehát csapatok és hajrá szurkolók!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- S’Örömkonyha: Az IPA (Indian Pale Ale) történetével és fajtáival ismertet meg bennünket Kiss Tamás. A S'örömkonyha - Gasztro percek adásában, a nyár nagy slágeréről mesél Kiss Tamás. Megismerhetjük az IPA (Indian Pale Ale) történetét, fajtáit, és egy receptet is megoszt velünk, amolyan sörkorcsolya gyanánt. Tartsanak velünk ebben az új magazinban, ahol hétről-hétre remek gasztro tippekkel szolgálunk.(ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Különleges ásványokat találtak a Földön. Újabb magyar műhold állhat Föld körüli pályára. Idegen világba indulna a NASA űrhajója. Különleges kutatással fejlesztenek hatékony kígyómarás elleni szereket. Egy 25 éve lefagyasztott embriónak adott életet egy 26 éves amerikai nő. Létrehozták a világító növényt. Megállapították, hogy hány celsius fokban vagyunk a legboldogabbak. Elkészült a télen-nyáron viselhető anyag. (ismétlés)  

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Kocsis Tibor

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: Helyzetjelentés Farkasné Wodring Zsuzsával - Farkasné Wodring Zsuzsa kiemelt bűnmegelőzési főelőadó vázolja számunkra az elmúlt hetek eseményeit. Szó esik a vagyontárgyaink fokozott védelméről, a törődésről, egymásra való odafigyelésről.

14:00 – Babusgató: A várandósságról Boross Helgával beszélgetünk. A babavárás minden nő életében a legcsodálatosabb dolog. Várandósság, áldott állapot, terhesség. A magyar nyelv gazdagságának köszönhetően többféleképpen is kifejezhető ez az állapot. Mai adásunkban Boross Helga, 6 gyermekes édesanyával beszélgetünk a várandósság szépségeiről, nehézségeiről, aggodalmairól, félelmeiről és örömeiről. Tartsanak velünk!(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Miért jó a villamosmérnökség? Önindító adásunkban a villamosmérnökségbe kapunk betekintést Csányi Ági segítségével. Mi kell a felvételihez, hol lehet elhelyezkedni az egyetem után? Ezekre a kérdésekre mind választ kapunk. (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Aladdin és a csodalámpa

19:15 - Irodalom az éterben: Jonathan Swift - Gulliver utazásai

20:00 - Lélekműhely: A család mentálhigiénés funkciói 4.

21:00 – Életutak: Hitvalló - Magyarné Balogh Erzsébet 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Martin Andersen - Ditte, az ember lánya