Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 01. 06. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Kosztolányi Dezsőné - Tüzes cipőben

5:30 – Serkenj fel! : Finta József atya - Katolikus

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: A várandósságról Boross Helgával beszélgetünk. A babavárás minden nő életében a legcsodálatosabb dolog. Várandósság, áldott állapot, terhesség. A magyar nyelv gazdagságának köszönhetően többféleképpen is kifejezhető ez az állapot. Mai adásunkban Boross Helga, 6 gyermekes édesanyával beszélgetünk a várandósság szépségeiről, nehézségeiről, aggodalmairól, félelmeiről és örömeiről. Tartsanak velünk! (ismétlés)

9:00 – Talpig Civilben: Néhány hét múlva 10 éves a Pásztortűz Egyesület. Vezetőjével beszélgettünk a megalakulás körülményeiről, az egyesület halasi közéleti szerepléséről, és természetesen Végső István történészi- népművelői tevékenységéről. (ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Zelenai Károllyal iskolapszichológussal, drogprevenciós szakemberrel beszélgetünk. A szakember közel húsz évig vezette a szegedi drogambulanciát sikeresen. Így hatalmas öröm városunk számára, hogy 2017 szeptemberétől a Dékányi szakgimnázium és szakközépiskola tanáraként, iskolapszichológusaként üdvözölhetjük! Bemutatkozó riportunkban mesél a szegedi tapasztalatairól, a fiatalokat érintő nehézségekről és megoldási módszerekről. Felhívja a figyelmet a tanárokat és segítő szakembereket fenyegető kiégés megelőzésének módjaira, valamint felelősségvállalás egészséges határaira. Természetesen mesél a fiatalok mentális egészségéről és elemzi a mai helyzetet, okokat és megoldásokat ismertetve. Tartsanak velünk! (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: Az anekdota (görög 'kiadatlan') rövid, csattanós, tréfás, humoros történet, mely többnyire egyes közismert személyek vagy történelmi események mulatságos jellemzését nyújtja. Mai napig terjed szóbeli úton, s innen származik elnevezése is: eredetileg írásban ki nem adható történeteket jelentett. Az anekdota élvezetesebbé teszi a zenehallgatást is: a történetekből életnagyságban kerül elénk a zeneszerző v. előadóművész személye, de jól tükrözik az adott kor viszonyait.

18:00 – Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Aladdin és a csodalámpa

19:15 – Irodalom az Éterben: Jonathan Swift - Gulliver utazásai

20:00 –Lélekműhely: A család mentálhigiénés funkciói 5.

21:20 – Régi tanítások: Dányi-Nagy Márió

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Martin Andersen - Ditte, az ember lánya