Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2018. 01. 04. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Kosztolányi Dezsőné - Tüzes cipőben

5:30 – Serkenj fel! -  Bödecs Pál  - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: A Kaleidoszkóp mai adásában: Automobil és tuning show címmel Knezsik Istvánnal beszélgetünk. Mi magyarok elöl járunk (mindig is ez volt igaz) a gépkocsi gyártás, fejlesztés területén. Ebbe a munkába kaphatnak bepillantást mindazok, akik márciusban kilátogatnak a Hungexpo (BUDAPEST VÁSÁRKÖZPONT - Budapest X., Albertirsai út 10.) területére 2018. március 23-25 között! Az élmény felejthetetlen lesz, erről a szervezők gondoskodnak! (szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Babusgató: A várandósságról Boross Helgával beszélgetünk. A babavárás minden nő életében a legcsodálatosabb dolog. Várandósság, áldott állapot, terhesség. A magyar nyelv gazdagságának köszönhetően többféleképpen is kifejezhető ez az állapot. Mai adásunkban Boross Helga, 6 gyermekes édesanyával beszélgetünk a várandósság szépségeiről, nehézségeiről, aggodalmairól, félelmeiről és örömeiről. Tartsanak velünk!

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sparhelt: Sütőtök - Megtudhatják hogyan készül a sütőtökből rizottó vagy torta Brinkus Helga műsorvezetőtől

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: Célegyenesben a XI. Szilády Kupa - Tóth Ferenc főszervező mesél. A 2018-as év első sport csemegéje a megújuló Szilády labdarúgó kupa január 12-14-ig várja a szurkolókat a Dékáni sportcsarnokában. Folytonosság és megújulás egyaránt jellemzi a rendezvényt. Leginkább a szurkolóknak kíván kedvezni a szervező iskola a kényelmes lelátókat biztosító új helyszínnel - meséli Tóth Ferenc - s nagy öröm számunkra, hogy sokan álltak mellénk és anyagi támogatásukkal is segítik a megvalósulást.  Hajrá tehát csapatok és hajrá szurkolók!

14:00 - 153-Lélekmód: Zelenai Károllyal iskolapszichológussal, drogprevenciós szakemberrel beszélgetünk. A szakember közel húsz évig vezette a szegedi drogambulanciát sikeresen. Így hatalmas öröm városunk számára, hogy 2017 szeptemberétől a Dékányi szakgimnázium és szakközépiskola tanáraként, iskolapszichológusaként üdvözölhetjük! Bemutatkozó riportunkban mesél a szegedi tapasztalatairól, a fiatalokat érintő nehézségekről és megoldási módszerekről. Felhívja a figyelmet a tanárokat és segítő szakembereket fenyegető kiégés megelőzésének módjaira, valamint felelősségvállalás egészséges határaira. Természetesen mesél a fiatalok mentális egészségéről és elemzi a mai helyzetet, okokat és megoldásokat ismertetve. Tartsanak velünk! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 - S’ Örömkonyha: Az IPA (Indian Pale Ale) történetével és fajtáival ismertet meg bennünket Kiss Tamás. A S'örömkonyha - Gasztro percek adásában, a nyár nagy slágeréről mesél Kiss Tamás. Megismerhetjük az IPA (Indian Pale Ale) történetét, fajtáit, és egy receptet is megoszt velünk, amolyan sörkorcsolya gyanánt. Tartsanak velünk ebben az új magazinban, ahol hétről-hétre remek gasztro tippekkel szolgálunk. (ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: Aladdin és a csodalámpa

19:15 – Irodalom az Éterben: Jonathan Swift - Gulliver utazásai

20:00 – Lélekműhely: A család mentálhigiénés funkciói 3.

21:20 – Életutak:Hitvalló - Magyarné Balogh Erzsébet 1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Martin Andersen - Ditte, az ember lánya