Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 12. 31. Vasárnap

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Surányi Miklós - Egyedül vagyunk

5:30 – Serkenj fel!-   Katolikus igehirdetést hallhatnak

5:54 – A Nap Igéje

7: 00 – Halasi Kaleidoszkóp (keddi és szerdai adás ismétlése)

10:00 – Református Istentisztelet

11:00 – Klasszikusok órája: Nem véletlen, hogy pont az év leghidegebb, legszürkébb napjaira időzítették őseink a mulatozásokat, amikor a leginkább szükségük van az embereknek arra, hogy elkerüljék az úgynevezett téli depressziót. No és persze azt se feledjük, hogy ilyenkor van rá idő is, hiszen nincsenek sürgős mezőgazdasági munkák. Az elmúlt évek során egyre több bált szerveznek, olyan nagy rá az igény. Szerveződik bál szakmai-, nemzetiségi alapon, s gyakoriak a támogató-, adománygyűjtő bálok. Ez utóbbi kategóriában az óvodától a sportegyesületen át a táncegyüttesekig szinte mindenki bált szervez. Aki nem megy bálba, táncoljon otthon, a Klasszikusok órája szolgáltatja hozzá a báli hangulatot. BÚÉK! (ismétlés)

12:00 -Halasi Kaleidoszkóp (csütörtöki és pénteki adás ismétlése)              

14:00 – Királyfik és Királylányok

15:00 – Halas Anno: Disznóvágások, névnapok adventkor, közösségek, családok, karácsony, a téli ünnepkör ételei és szokásai Halason. Savanyú máj, kolbász, hurka, töltött káposzta, halászlé a középpontban. Szigorúan nem főzőműsor! A halasi karácsonyok gasztronómiájáról és hozzájuk kapcsolódó szokásokról beszélgettünk Végső István történésszel.

18:00 – Katolikus istentisztelet

19:00 – Szép álmokat: Csizmás kandúr és  Legyen bármily hihetetlen ez a csülök ehetetlen

19:15 – Irodalom az éterben: Katona József - Bánk Bán

20:00 - Lélekműhely: Az önmegvalósítás 3 dimenziója – Önfelülmúlás - öntranszcendencia 1.

21:00 – Régi tanítások: Édes Árpád

22:00 -  Éjszakai virrasztó Irodalom: Martin Andersen - Ditte, az ember lánya