Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 12. 30. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Surányi Miklós - Egyedül vagyunk

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Érdekes Emberek: Bányai Gábor országgyűlési képviselőnk évértékelő beszélgetése Bödecs Pállal a Halas Rádió elnökével.2017 végén természetes a vissza és előretekintés is egyben. Ezt tette meg városunk országgyűlési képviselője Bányai Gábor. Mi is történt az elmúlt évben, sikeres és megvalósult, vagy épp megvalósulási folyamatban lévő projektekről hallhatunk tőle. Megtudjuk azt is, milyen tervei vannak, mi az amiért érdemes szurkolni, hogy egészségesen és dinamikusan fejlődhessen tovább térségünk! Feltétlen tartsanak velünk! (ismétlés)

9:00 – Talpig Civilben: A Talpig Civilben Magazin mai műsorában "Kell egy csapat!" címmel Vincze Attilával, a Kiskunhalasi RFC szakmai vezetőjével és egyik edzőjével beszélgetünk. Egy olyan szervezet életébe kapunk bepillantást, amely komoly erőfeszítéseket hoz azért, hogy a helyi sportélet, valamint az országos értelemben vett labdarúgás ismét sok örömet és büszkeséget szerezzen számunkra! Ehhez kívánunk mi is töretlen lelkesedést! (ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Szabóné Kovács Teodóra református lelkész tanácsai a pihenés és munka megszervezéséről a családban. Mik is a házimunkával megszerzett számítógépes kuponok? Egy hatgyermekes családanya tapasztalatait osztja meg velünk, hogyan is lehet a jól végzett munka örömére megtanítani a gyermekeket. Természetesen a jól végzett munka utáni édes pihenés sem mindegy hogyan zajlik. Az ünnep és pihenés napjai akkor lesznek eredményesek és örömteliek, ha a hétköznapokban már erre tréningelünk. Mi is a nagy családi tevékenység tábla, melyen követhető ki mikor hol van és mit csinál? Rengeteg ötletet meríthetünk Teodóra családjának eredményes gyakorlatából és természetesen megtudjuk mi is a bibliai tanács ezen a téren. No és azt is, hogyan zajlik egy lelkész család karácsonya. Feltétlen tartsanak velünk! (ismétlés)

13:00 – Klasszikusok órája: Nem véletlen, hogy pont az év leghidegebb, legszürkébb napjaira időzítették őseink a mulatozásokat, amikor a leginkább szükségük van az embereknek arra, hogy elkerüljék az úgynevezett téli depressziót. No és persze azt se feledjük, hogy ilyenkor van rá idő is, hiszen nincsenek sürgős mezőgazdasági munkák. Az elmúlt évek során egyre több bált szerveznek, olyan nagy rá az igény. Szerveződik bál szakmai-, nemzetiségi alapon, s gyakoriak a támogató-, adománygyűjtő bálok. Ez utóbbi kategóriában az óvodától a sportegyesületen át a táncegyüttesekig szinte mindenki bált szervez. Aki nem megy bálba, táncoljon otthon, a Klasszikusok órája szolgáltatja hozzá a báli hangulatot. BÚÉK!

14:00 – Halasi szószékek

15:00- Királyfik és Királylányok

18:00 – Halas Anno: Disznóvágások, névnapok adventkor, közösségek, családok, karácsony, a téli ünnepkör ételei és szokásai Halason. Savanyú máj, kolbász, hurka, töltött káposzta, halászlé a középpontban. Szigorúan nem főzőműsor! A halasi karácsonyok gasztronómiájáról és hozzájuk kapcsolódó szokásokról beszélgettünk Végső István történésszel.

19:00 – Szép Álmokat: Csizmás kandúr

19:15 – Irodalom az Éterben: Katona József - Bánk Bán

20:00 –Lélekműhely: A terápiás csoportok segítő hatásai 15.

21:20 – Régi tanítások: Dányi-Nagy Márió

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Martin Andersen - Ditte, az ember lánya