Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 12. 08. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Surányi Miklós - Egyedül vagyunk

5:30 – Serkenj fel! : Édes Árpád - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Indul a korizás Halason! - Varga Judit igazgatónő tájékoztat. Végre itt a régóta várt koripálya Halason! A szürke téli hétvégéket immár vidám zeneszó mellett, szabad levegős korizással tölthetik városlakóink! Jégdiszkó szilveszterkor? Nos igen! Sőt mi több decemberben ingyenesen használható a pálya! A Szilády gimnázium vezetője, mint az üzemeltető intézmény igazgatója mesél a részletekről riportunkban. Halasi iskolai csoportokat egyeztetés után, szintén ingyenesen vár a Szilády koripálya. A pontos nyitvatartásról és a pálya használati rendjéről a szilady.net-en tájékozódhatnak az érdeklődők!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- S’Örömkonyha: Töltött káposzta, mákos guba, bejgli.... Milyen menü kerüljön az ünnepi asztalra? Karácsonyi ételekről, szokásokról beszélgetünk Bajnainé Hásenfracz Beátával, aki gyakorlott háziasszonyként elmeséli, milyen fogásokkal várja az ünnepekkor szeretteit. (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Elvégezték az ötszázadik szívtranszplantációt Magyarországon. Teljes műszívet ültettek be egy páciensnek. Különleges izotópokkal támogatják a rákkutatást. Megkezdődik a Hold gyarmatosítása jövőre. Valami nagyon különleges történik az égen decemberben. Akár 14 ezer történelmi emléket is elönthet a tenger. Feltartóztathatatlan a mesterséges intelligencia. A jövő lehetséges járműve: tesztelték a hidrogénautót. (ismétlés)       

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Takács Nikolas

13:00- Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 – Babusgató: Advent és karácsony az idősek otthonában. Az adventi, karácsonyi műsorban első vendég Juhász György a Halas Többcélú Kistérségi Társulás Szociális Szolgáltató Központjának vezetője. Beszélgetünk az otthon lakóinak karácsonyáról, az idős emberek ünnepi készülődéséről és azokról a gyerekekről és emberekről, akik mindent megtesznek, hogy szebbé, gazdagabbá tegyék a lakók karácsonyát. Zárásként pedig óvodásokat ( Bíró Boglárka, Lengyel Janka, Tóth Emma, Városi Hédi) kérdeztük arról, hogy számukra mit jelent az advent, a várakozás, az ünneplés és a karácsony.(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Beszélgetés Kenyeres Zsolttal a történelem érettségiről. Mai adásunkban Kenyeres Zsolt beszél nekünk a történelem érettségi menetéről, friss és fontos tudnivalókról. Szó esik az atlaszhasználatról, esszéírásról, ábraelemzésről. (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Kilenc kutya karácsonya

19:15 - Irodalom az éterben: Gárdonyi Géza - Kék pille

20:00 - Lélekműhely: A csoporttagság önazonosság erősítő hatásai

21:00 – Életutak: Hitvalló - Győrfi Szabolcs 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Robert Merle - A sziget