Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 12. 02. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Surányi Miklós - Egyedül vagyunk

5:30 – Serkenj fel! : Finta József és Berki József atya igehirdetése

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Érdekes Emberek: Az Érdekes Emberek mai adásában: Valaki ezt mondta: "Csipke van mindenben, ami él: a téli tar ágakban, a felhők mintájában, a víztükörben, ahogy fodrozódik a szellőtől... még a kóbor kutya csapzott szőrében is meglátjuk a csipkemintát, ha elég figyelmesen nézzük." Hogy ez mennyire így van, arról két nagyszerű asszonnyal beszélgetünk, akik a világhíres kiskunhalasi csipkék születésénél bábáskodnak. Ismerjék meg őket és munkájukat: egyikük Szécsiné Rédey Éva, a Csipkeház vezetője, és munkatársa, Kardos Zsuzsanna művészeti vezető! (ismétlés)

9:00 – Talpig Civilben: A Talpig Civilben Magazin mai műsorában "Kell egy csapat!" címmel Vincze Attilával, a Kiskunhalasi RFC szakmai vezetőjével és egyik edzőjével beszélgetünk. Egy olyan szervezet életébe kapunk bepillantást, amely komoly erőfeszítéseket hoz azért, hogy a helyi sportélet, valamint az országos értelemben vett labdarúgás ismét sok örömet és büszkeséget szerezzen számunkra! Ehhez kívánunk mi is töretlen lelkesedést! (ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Böjte Csaba Atya közelről - az Alsóvárosi Katolikus Templom látogatása alkalmával: Talán kevesen tudják, hogy ezt a hatalmas életművet Isten segedelmével megvalósító Ferences rendi szerzetes atya, Böjte Csaba 25 évesen döntött arról, hogy pap lesz és az életét Isten kezébe teszi. Eredetileg civil foglalkozása közben úgy érezte, hogy üresen peregnek a napok és ennek nem így kellene lennie. Ám maga sem gondolta, hogy az a marok, amelybe akkor az életét belehelyezte, ennyi áldást hoz majd. Ma több mint 80 otthonban fogadják a mély szegénységből jövő gyerekeket, ahol otthont, élelmet, ruhát és nevelést biztosítanak számukra Csaba Atya és munkatársai. Több mint 6000 kisember fordult meg és került ki az általa létrehozott Dévai Szent Ferenc Alapítvány intézményeiből az elmúlt 24 évben, itt kapva lehetőséget az új és jobb életre. Őszintén vidám és közvetlen szavaiból kiderül, hogyan élte át mindezt, megismerjük aktuális örömeit, nehézségeit és természetesen terveit. Azt is megtudjuk, hogyan tudunk segíteni ebben a munkában mi, és vezérgondolatát: Az Úristen nem teremt selejtet, mind értékesek vagyunk! (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: 1947. december 14-én született Budapesten, Zacher Tibor Károly és Mikuscsák Sarolta Etelka Irma gyermekeként. Születési neve Zacher Sarolta, vezetéknevét családjával együtt magyarosította. Édesapja mérnök, menetjegyirodai tisztviselő, édesanyja a Magyar Evangélikus Egyház püspökének titkára volt. A család egy része (Zalatnay István nyugdíjazásáig) a budapesti Brit Nagykövetség alkalmazásában állt. Sarolta hét évig tanult klasszikus zenét, zongorát, és hangképzést. Szülei operaénekesnek szánták mezzoszoprán hangjával, de egy mandulaműtét következtében ez meghiúsult. A rockzene kerítette hatalmába. 1963-ban tűnt fel először, egy gimnáziumi előadás során találkozott Komár Lászlóval, aki észrevette tehetségét. 1966-ban érettségizett a budapesti Toldy Gimnáziumban. Számtalan slágerét mindmáig szívesen hallgatjuk. Zalatnay Sarolta számait ma és egy későbbi adásban is műsorára tűzi a Klasszikusok órája.

18:00 – Hitvalló

19:00 – Szép Álmokat: Hüvelyk Panna

19:15 – Irodalom az Éterben: Gárdonyi Géza - Kék pille

20:00 –Lélekműhely: Csökkent értékűség, szégyen. Önbecsülésünk belső/külső forrásai. Önmagában a külső nem elégséges. 4 csoport: - nélkülözők, - kényszerteljesítők, - az élet élvezői, - az önfeledt cselekvők.

21:20 – Régi tanítások: Bödecs Pál

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Pokol a hegyek közt