Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 11. 30. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Surányi Miklós - Egyedül vagyunk

5:30 – Serkenj fel! -  Dányi - Nagy Márió - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: A "Szebb velünk a világ" kiállításról mesél Pintér Edit a Támaszpont Alapítvány vezetője (szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Érdekes Emberek: Az Érdekes Emberek mai adásában: Valaki ezt mondta: "Csipke van mindenben, ami él: a téli tar ágakban, a felhők mintájában, a víztükörben, ahogy fodrozódik a szellőtől... még a kóbor kutya csapzott szőrében is meglátjuk a csipkemintát, ha elég figyelmesen nézzük." Hogy ez mennyire így van, arról két nagyszerű asszonnyal beszélgetünk, akik a világhíres kiskunhalasi csipkék születésénél bábáskodnak. Ismerjék meg őket és munkájukat: egyikük Szécsiné Rédey Éva, a Csipkeház vezetője, és munkatársa, Kardos Zsuzsanna művészeti vezető!

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Jóllét: Jóga - beszélgetés Virágné Színes Ilonával

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: Mécses gyújtás a megkínzott állatokért – Vígh Dalmával és Becze Mariannal beszélgetünk. December 3-án a Semmelweis téren 17-18 óráig tartó rendezvényre hívják az állatszerető embereket Mariann és Dalma a program városi szervezői. Országos rendezvényről van szó, melyhez jelenleg 17 város csatlakozott. A megemlékezés célja a megkínzott állatokra felhívni a figyelmet, hogy soha ne történhessenek olyan események, mint az autó után kötött és hurcolt kutya, vagy az elevenen megnyúzott cica esete. Az ÁVT azaz az Állatvédelmi Törvény ugyan rendelkezik afelől, hogy az ilyen szörnyűségeket elkövető emberek akár börtönbe is kerülhetnének, azonban a hatóság mégsem szabja ki a megfelelő büntetéseket. Erre és természetesen az állatok szeretetére hívja fel a figyelmet a rendezvény. Dalma és Mariann megható történeteket mesélnek arról, hogyan is lettek állatvédők, és milyen pótolhatatlan örömöt tudnak adni az állatok. Feltétlen tartsanak velünk!

14:00 - 153-Lélekmód: Böjte Csaba Atya közelről - az Alsóvárosi Katolikus Templom látogatása alkalmával: Talán kevesen tudják, hogy ezt a hatalmas életművet Isten segedelmével megvalósító Ferences rendi szerzetes atya, Böjte Csaba 25 évesen döntött arról, hogy pap lesz és az életét Isten kezébe teszi. Eredetileg civil foglalkozása közben úgy érezte, hogy üresen peregnek a napok és ennek nem így kellene lennie. Ám maga sem gondolta, hogy az a marok, amelybe akkor az életét belehelyezte, ennyi áldást hoz majd. Ma több mint 80 otthonban fogadják a mély szegénységből jövő gyerekeket, ahol otthont, élelmet, ruhát és nevelést biztosítanak számukra Csaba Atya és munkatársai. Több mint 6000 kisember fordult meg és került ki az általa létrehozott Dévai Szent Ferenc Alapítvány intézményeiből az elmúlt 24 évben, itt kapva lehetőséget az új és jobb életre. Őszintén vidám és közvetlen szavaiból kiderül, hogyan élte át mindezt, megismerjük aktuális örömeit, nehézségeit és természetesen terveit. Azt is megtudjuk, hogyan tudunk segíteni ebben a munkában mi, és vezérgondolatát: Az Úristen nem teremt selejtet, mind értékesek vagyunk! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 - S’ Örömkonyha: Kolbászok nemzetei! A mai adásban egy igazi közkedvelt magyar csemegéről lesz szó, a kolbász mindenféle fajtájáról. Kiderül az is, hogy a kolbász és a szalámi igazából ugyanaz, csak pár apró különbség van. Tartsanak velünk ma is, Kiss Tamás gasztro-szakértő mesél, és lesz recept is.(ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat:  Hüvelyk Panna

19:15 – Irodalom az Éterben: Gárdonyi Géza - Kék pille

20:00 – Lélekműhely: Önkép, önértékelés, önbizalom, önbecsülés. (Az alábbi szöveg gépi szövegfelismeréssel készült – emiatt kevés benne a tökéletes mondat. Arra jó csak, hogy ennek révén egy-egy kifejezés honlapon való keresése odavezesse az érdeklődőt a megfelelő alkalomhoz.) Akkor: köszöntelek benneteket! Isten hozott mindannyiótokat! Többé-kevésbé ennek megfelelő táp alkalmas arra saját magában való viszonyában is hogy másik emberrel tartósság és megelégedett nem tudunk együtt lenni…

21:20 – Életutak: Hitvalló- Dobos Mariann

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Ezen egy éjszaka