Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 12. 01. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Surányi Miklós - Egyedül vagyunk

5:30 – Serkenj fel! : Édes Árpád - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: Mécses gyújtás a megkínzott állatokért – Vígh Dalmával és Becze Mariannal beszélgetünk. December 3-án a Semmelweis téren 17-18 óráig tartó rendezvényre hívják az állatszerető embereket Mariann és Dalma a program városi szervezői. Országos rendezvényről van szó, melyhez jelenleg 17 város csatlakozott. A megemlékezés célja a megkínzott állatokra felhívni a figyelmet, hogy soha ne történhessenek olyan események, mint az autó után kötött és hurcolt kutya, vagy az elevenen megnyúzott cica esete. Az ÁVT azaz az Állatvédelmi Törvény ugyan rendelkezik afelől, hogy az ilyen szörnyűségeket elkövető emberek akár börtönbe is kerülhetnének, azonban a hatóság mégsem szabja ki a megfelelő büntetéseket. Erre és természetesen az állatok szeretetére hívja fel a figyelmet a rendezvény. Dalma és Mariann megható történeteket mesélnek arról, hogyan is lettek állatvédők, és milyen pótolhatatlan örömöt tudnak adni az állatok. Feltétlen tartsanak velünk!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- S’Örömkonyha: Kolbászok nemzetei! A mai adásban egy igazi közkedvelt magyar csemegéről lesz szó, a kolbász mindenféle fajtájáról. Kiderül az is, hogy a kolbász és a szalámi igazából ugyanaz, csak pár apró különbség van. Tartsanak velünk ma is, Kiss Tamás gasztro-szakértő mesél, és lesz recept is. (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Rekordot állítottak fel kilenc önvezető autóval Magyarországon. Megérkezett az elektromos kamion, ami 800 km-t tesz meg egy feltöltéssel. Orosz vállalaté a világ legmélyebb olajkútja. Lassul a Föld forgása, több lehet a földrengés. Már egy héttel előre is tűpontos lesz az időjárás előrejelzés. Döbbenetes élményt nyújt a világ legdrágább fejhallgatója. Itt van minden fázós ember álma: a csuklón viselhető "radiátor". Rendkívüli hír: megtörtént az első emberi fejátültetés. (ismétlés)       

12:00 – Retro magazin: Sztárportré: Hodosi Enikő

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: Határtalanul 2017. Kiskunhalasi Református Kollégium Központi Általános Iskola 7. osztályos diákjai határon túli tanulmányi kiránduláson vettek részt. Úticél : Erdély – Gyergyóújfalu. A pályázat címe: Ősi mesterségek nyomában. Célja: Fontos számunkra a magyarságtudat erősítése. Történelmi ismereteink bővítése mellett, gyönyörködhetünk Székelyföld csodálatos természeti  látványában, olyan kihaló félben lévő mesterségekkel találkozhatunk, melyeket hazánkban nem ismerünk. Arany János életútjával eddig csak könyvekből ismerjük, most alkalmunk nyílik a valóságban is látni életének néhány fontos helyszínét, használati tárgyait.

14:00 – Érdekes Emberek: Az Érdekes Emberek mai adásában: Valaki ezt mondta: "Csipke van mindenben, ami él: a téli tar ágakban, a felhők mintájában, a víztükörben, ahogy fodrozódik a szellőtől... még a kóbor kutya csapzott szőrében is meglátjuk a csipkemintát, ha elég figyelmesen nézzük." Hogy ez mennyire így van, arról két nagyszerű asszonnyal beszélgetünk, akik a világhíres kiskunhalasi csipkék születésénél bábáskodnak. Ismerjék meg őket és munkájukat: egyikük Szécsiné Rédey Éva, a Csipkeház vezetője, és munkatársa, Kardos Zsuzsanna művészeti vezető!(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Schütz Martin - történelem tanár jelölt. Martin elmeséli nekünk milyen egyszerre humán és reál szakot tanulni, milyen összefüggés van a történelem és a menedzsment között, illetve betekintést kapunk a magántanárság színfalai mögé. (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Hüvelyk Panna

19:15 - Irodalom az éterben: Gárdonyi Géza - Kék pille

20:00 - Lélekműhely: A magas belső önbecsülés jegyei. Isten hozott benneteket, nagyon köszöntelek mindannyiótokat! A csökkent értékűség, szégyen sémánál vagyunk.(Már kicsit sok!!!)A csökkent értékűség, szégyen séma sokkal többünkre érvényes, és sokkal többünk szenved ettől, mint ahogy azt talán első látásra vagy gondolatra mi magunk ezt magunkkal kapcsolatban gondolnánk.

21:00 – Életutak: Hitvalló - Sziebert Máté

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Ezen egy éjszaka és Rejtő jenő - Pokol a hegyek közt