Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 11. 27. Hétfő

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Surányi Miklós - Egyedül vagyunk

5:30 – Serkenj fel! -  Édes Árpád - Református

6:54 – A Nap igéje                             

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 –Önindító: Schütz Martin - történelem tanár jelölt. Martin elmeséli nekünk milyen egyszerre humán és reál szakot tanulni, milyen összefüggés van a történelem és a menedzsment között, illetve betekintést kapunk a magántanárság színfalai mögé.

11:00 – Talpig civilben: A Talpig Civilben Magazin mai műsorában "Kell egy csapat!" címmel Vincze Attilával, a Kiskunhalasi RFC szakmai vezetőjével és egyik edzőjével beszélgetünk. Egy olyan szervezet életébe kapunk bepillantást, amely komoly erőfeszítéseket hoz azért, hogy a helyi sportélet, valamint az országos értelemben vett labdarúgás ismét sok örömet és büszkeséget szerezzen számunkra! Ehhez kívánunk mi is töretlen lelkesedést!

12:00- Retro magazin:Babusgató: Óvodás és kisiskoláskor beszédfejlődésről, nyelvhasználatról beszél Mónus Mónika gyógypedagógus

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: A Kaleidoszkóp mai adásában "Lesz új a Nap alatt" címmel Farkas Dániel alpolgármester úrral beszélgetünk a kiskunhalasi turisztikai projektről. Ami a legtöbbünket érinti: megújul az utak egy része is, biztonságosabbá és kényelmesebbé téve a városon belüli közlekedést!

14:00 – A tudomány mai állása: Rájöttek az Antarktisz egyik legnagyobb titkára. Érkeznek az okos-bukósisakok. Földönkívüli élet rejtőzhet tizenegy fényévre tőlünk. Épül a világ legnagyobb teleszkópja. Bekapcsolták Szegeden a szuperlézert.(előző heti adás ismétlése)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00- Sztárportré: Heincz Gábor Biga: Ne legyen tabutéma a hajléktalanság! Kerülhetünk-e annyira kiszolgáltatott helyzetbe, hogy hajléktalanná váljunk? Miért ne legyen többé tabutéma a hajléktalanság? Furcsa módon ezt nem egy segítő szervezet vezetőjétől, hanem egy ismert zenésztől, Heincz Gábor Bigától tudtuk meg, pedig csak az új lemezéről kérdezte a Sztárportré műsorban Molnár Szabolcs műsorvezető. A téma egy dallal kapcsolatban merült fel, amit már a videómegosztókon megtalálhatunk. Ha valaki esetleg nem ismerné Bigát, ideje bepótolni! Zenei pályája ugyanis sokkal nagyobb múltú, mint gondolnánk. Évekig járta a világot, és zenélt több fajta produkció keretében, de idehaza is sokat letett már az asztalra, számos hazai előadó lemezén, zenekarában közreműködött. Énekesként a 2005-ös Megasztárban tűnt fel először, majd 2012-ben az Eurovíziós dalverseny hazai válogatóján a "Learning to let go" című dalával mutatkozott be a nagyközönségnek. A fesztivál Bakuban rendezett döntőjére ugyan a Compact Disco utazhatott, de Biga dala az év legjátszottabb rádióslágerévé vált, és ezzel egy csapásra ismert előadóvá vált hazánkban. 2013-ban már jól ismert zenészként tért vissza a képernyőre, és persze újabb dalai kerültek a rádiókba. Idén, év elején Biga úgy döntött, hogy zenekart alapít, és májusban már be is mutatta a Gátlás sztriptíz című albumát. Elmondása szerint mindig foglalkoztatta az, hogy egyszer saját dalokat írjon és adjon elő, csak valahogy korábban nem volt fókuszban ez a dolog. A háttérzenészi létből a 2012-es Eurovíziós műsor lökte ki az előadói státuszba, és megízlelve a sikert, az ambíciója is határozottabb lett. Új dalai közül a Halhatatlan blues, saját zenei pályájának is új fejezete. De mi köze egy popdalnak a hajléktalanokhoz? Egyszerűen az, hogy ez régóta foglalkoztatja Gábort. Elmondása szerint szinte minden piros lámpánál ad pénzt hajléktalanoknak, valamikor jól el is beszélget velük. Ezt a témát a Punnany Massifból ismert Wolfie barátjának is megemlítette, aztán megszületett az ötlet, és persze egy dal, a Halhatatlan Blues. "Arra gondoltunk, hogy lehet ez a dal egy szikra, vagy egy elültetett kis palánta, hogy elkezdjünk róla beszélni, és ne legyen ez tabutéma. Inkább kezdjünk arról beszélni, hogy hogyan tudnánk ezt közösen megoldani." A kész mű furcsa humorral kacsint vissza a popdalok "élj a mának" tematikájára:

"Nekem volt nagy házam,

Éltünk a mában

Amíg a rongyot ráztam

Az életem lenulláztam..."

Az interjúból az is kiderült, hogy a dal kapcsán Biga és Wolfie egy segítő szervezettel, a Budapest Bike Maffiával is kapcsolatba került, részt vettek ételosztáson, megismerkedtek rászorulókkal.  A Sztárportré műsorban a hajléktalansággal kapcsolatban a zenész felvetett olyan gondolatokat is, hogy hol lehetnek az ember életében olyan pontok, amelyek mentén esetleg ilyen nagyot eshet valaki - bárki. A Budapest Bike Maffiától lehet segítséget kérni! A beszélgetésben szó esik még a karrierről, egészségről, szövegírói trükkökről és Heincz Gábor Biga személyét is mélyebben megismerhetjük.(előző heti adás ismétlése)

19:00  - Szép Álmokat: Grimm Legszebb Meséi - Jancsi és Juliska

19:15 - Irodalom az Éterben:  Gárdonyi Géza - Kék pille

20:00 – Lélekműhely: Sématerápia 5. - Csökkent értékűség - szégyen séma

21:15 – Életutak: Fekete Ágnes riportja: ADVENT - karácsony Az ajándékozásról beszél Bagdy Emőke pszichológus. Majd két beteg ember vallomását hallgathatjuk meg. Mindketten gyógyíthatatlanok az orvostudomány mai állása szerint. Mégis, mindketten tele vannak reménységgel és hittel. Először Varga Gyulánét, majd Mezei Mónikát hallják.

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Rejtő Jenő - Ezen egy éjszaka