Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 11. 23. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Surányi Miklós - Egyedül vagyunk

5:30 – Serkenj fel! -  Szabóné Kovács Teodóra - Református igehirdetés

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: A Kaleidoszkóp mai adásában "Aranyeső" címmel Siha János tanár úrral, a Kiskunhalasi Általános Iskola testnevelőjével beszélgetünk. Az intézmény diákjai a Baján megrendezett terematlétikai bajnokságon szinte az összes szépen csillogó érmet bezsebelték. Hogy mi van az eredmények hátterében, és milyen hatással van ez a diákok egyéb teljesítményére, ezt elemeztük tanár úrral! (szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Babusgató: Szobatisztaság. A szobatisztaság kialakulásáról, folyamatáról, nehézségeiről beszélget Lovászi Márti vendégével Lászlóné Piszmán Ildikó védőnővel. Hogyan segítsék az édesanyák a gyermekeiket a leszoktatás folyamatában, bilit vagy a WC-t részesítsék előnyben és ehhez hasonló gyakorlati tanácsokat kaphatnak, ha velünk tartanak a Babusgató műsorában.(ismétlés)

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sparhelt: Grillezés

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: A megújuló XI. Szilády teremlabdarúgó kupáról mesél Tóth Ferenc a főszervezők egyike. Immár XI. alkalommal futballoznak a Szilády Kupán január 12-14-i hétvégén a csapatok, melynek a jelentkezési határideje november 30. A 2018-ban megrendezésre kerülő 3 napos versenyen jelentős változások lesznek az eddigi keretekhez képest. Varga Judit kérésére az iskola testnevelői, az osztályfőnökök, Vincze Attila az RFC vezető edzője az eddigi kupák főszervezője, valamint Tóth Ferenc tanár úr segítségével, jóval nagyobb volumenű rendezvényre kerül majd sor. Tóth Ferenc a Tekó Kupák szervezésében közel 30 évet töltött el, így hatalmas tapasztalatát most ebben az újjáalakuló nagy rendezvényben kamatoztatja majd. A fő változások egyike a helyszín lesz, az új terep a volt ÁMK sportcsarnoka lesz, biztosítva a bőségesen a lelkes szurkolóknak helyet. A korosztály 7-12.-es középiskolai diákok, fiúk és leányok csapatai egyaránt versenghetnek majd. A további változásokról és a nagy volumenű sportrendezvény további részleteiről hallhatnak riportunkban. Tartsanak velünk!

14:00 - 153-Lélekmód: Kis-Pető Apor - "Írj levelet Arany Jánosnak" - országos I. hely története. Kevesen gondolnák, hogy egy mai diák régiségeket gyűjt, avagy hobbiból családfát kutat. Ebből is látszik milyen különleges is ez a korosztály! A Sziládys végzős diák nemrégiben vehette át a Pesti Vigadóban az országos I. helyért járó díjat, felkészítőjével Lázár Erika tanárnővel együtt. Apor mesél a pályázatíró verseny céljáról, a győztes levél megszületéséről. Megtudhatjuk hogyan szerette meg a humán tantárgyakat, milyen újságokat olvas, milyen forrásokból merít még tudást a tananyagon kívül. Tartsanak velünk! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 - S’ Örömkonyha: Karácsonyi sörök. Az ünnep közeledtével nem csak fűszeres karácsonyi ételekkel lehet meglepni családtagjainkat, szeretteinket, hanem különleges, de mégis finom, ízletes, és érdekes sörökkel. A mai adásban lehull a lepel a Hopfanatic Brewery karácsonyi söreiről. És talán lesz majd egyszer saját 'Sörömkonyha' sör is? Ez legyen meglepetés. Feltétlenül tartsanak velünk!(ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: Repülő osztály 

19:15 – Irodalom az Éterben: Gárdonyi Géza - Kék pille

20:00 – Lélekműhely: Sématerápia 1. – 18 negatív séma Bevezető – a család összefüggés-rendszerében. (A jó kislány – az áldozat) A séma - Miből állnak a sémák? - Történet egy fiúról és a sémájáról. - Mikor alakul ki? - Mikor aktiválódnak a sémák? - Hogyan alakulnak ki? - Alapvető érzelmi szükségletek. Elhagyatottság, instabilitás (A félelmeim. Magatartásformák. Mit lehet tenni?)

21:20 – Életutak: Hitvalló- Bölcsföldi András 1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Gárdonyi Géza - Ida Regénye és Rejtő Jenő - Ezen egy éjszaka