Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 11. 16. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Lángh Júlia - Közel Afrikához

5:30 – Serkenj fel! -  Dányi-Nagy Márió - református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: A Kaleidoszkóp mai adásában az ú.n. vezetéstámogató rendszerekről beszélgetünk Knezsik Istvánnal. Sok, már ma is működő technológia létezik, melyek megkönnyítik, biztonságosabbá teszik a közlekedést. Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, holttér figyelő szenzorok és a társaik; ma még nem elterjedtek, de itt vannak a kertek alján... Fogadják műsorunkat szeretettel! (szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Érdekes Emberek: Dr. Bay Miklós élete és nagybányai festmény gyűjteményének története. Kiskunhalas számára a közelmúlt legértékesebb ajándéka a Dr. Bay Miklós által adományozott nagybányai festmények és szobrok gyűjteménye, mely 2017. november 19-én kerül átadásra a Thorma János múzeum felújított termeiben. A múzeumban hónapok óta zajló hatalmas felújítások nyomán kialakuló csodálatos új kiállítótermek méltó otthont teremtenek az új kincseknek. Az eszmei értékében közel egy milliárd forint értékű festmények és szobrok Szakál Aurél múzeumigazgató szerint olyan rendkívüli szellemi és érzelmi kincset képviselnek, mely építhetik városlakóink lelkét, de hatalmas idegenforgalmi vonzerőt is jelentenek majd nemzetközi viszonylatban is. De ki is az, aki ekkora kincset ajándékoz nekünk? Az Erdélyből induló orvos házaspár életét követhetjük nyomon a rendkívül őszinte hangvételű és megható életút beszámolóból. Feltétlenül tartsanak velünk!

A halasi Thorma János Múzeum új tárlatával 2017. november 20-tól várja a látogatókat nagy szeretettel!

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Jóllét: Szeretet a lélek tánca – beszélgetés Bácsalmási Gabriellával és Ábrahám Krisztinával

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp:

14:00 - 153-Lélekmód: Hegedűművész leszek - Rabb Luca mesél, aki 7 évesen eldöntötte és mára megvalósította álmát. Ilyen csak a mesében van, gondolnánk, de nem! Ma alig 25 évesen a Pécsi Filharmonikusok friss tagja lett a kiskunhalasi származású fiatal hölgy. Fehér Fedoszja tanárnő megszokott iskolai bemutatkozásakor Rabb Luca azonnal beleszeretett a hegedülésbe és még aznap beírattatta magát a zeneiskolába. A sok munkával és szorgalommal kevert szenvedélyes muzsikálás nyomán a szép eredmények nem maradtak el. A zenei középiskolában az önállóság kialakítása volt a legnehezebb feladat a kiskamasz leánynak. Ám az égieknek hála a jókor érkező mentorok és tanárok, mesterek nemcsak a szakmai fejlődésben, hanem a mentális és lelki problémák megoldásában is sok jó tanáccsal szolgáltak számára. Tartsanak velünk és pillantsanak bele, hogyan is válik valakiből hegedűművész! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 - S’ Örömkonyha: Az igazi magyar konyha - hagyományőrző ételek. Ahány ház, annyi hagyomány, vagy mégsem? A mai adásban Kiss Tamás-gasztró szakértőnk elvezet minket a hagyományos magyar ízek világába, eloszlatunk néhány tévhitet, lesz pár sarkalatos téma is, és természetesen lesz recept is, igazi jó kis magyar hangulat. Tartsanak velünk!(ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: A repülő osztály

19:15 – Irodalom az Éterben: Mikszáth Kámán - Tót Atyafiak

20:00 – Lélekműhely: Szempontok a boldogsághoz, hiedelmek 1.

21:20 – Életutak: Hitvalló- Petrovics Sándor

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Gárdonyi Géza - Ida Regénye