Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 11. 10. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bókay János - Bohémek és pillangók

5:30 – Serkenj fel! : Bödecs Pál - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: A 2017-es Szilády emlékversenyről Péter Mariann tanárnő beszámolója. Több mint 10 éves hagyománya van a Szilády emlékversenynek városunkban. A város iskoláinak nevező lelkes csapatai már tavasszal elkezdik a feladatok megoldását, beküldését, melyek azután október végén a döntőben mérik össze erejüket, kreativitásukat, ismereteiket Szilády Áronról. A szinte minden évben más jelleget kapó verseny idén több tudásterületet ölelt át. A csapatversenyek virágkorukat érik, nagyon helyesen, hisz egyszerre sarkallnak a tudás megszerzésére, miközben a társas kompetenciákat a legélvezetesebb formában fejlesztik. Tartsanak velünk, s megismerik mely iskolák vettek részt, s mely csapatok nyerték a vetélkedőt!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- S’Örömkonyha: Street Food. Bármennyire is közhelyes, hogy rohanó világban élünk, ez valóban így van. Kevesebb idő áll rendelkezésre munkaidőben az étkezésre, hazaérve, a gyerekeket elrendezve nem biztos, hogy maradt még erő főzésre, és addigra egyébként is késő van, amikor már nem állnánk neki kaját készíteni, pláne nem zabálni. Itt a kézenfekvő megoldás tehát: hazafelé bekapsz vagy becsomagoltatsz valamit, és ez megoldja az esti étkezést. A street food műfajának gyökereit nyilvánvalóan nem nálunk kell keresni, és eltérő hagyománya van a tengerentúlon és Európában is. A mai adásban a Street Food világába kalauzol el mindenkit Kiss Tamás. (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Életet menthet az új magyar mobiltelefon. Itt van a hihetetlenül gyors kvantumszámítógép. A szuper gyors internet robbanthatja ki a negyedik ipari forradalmat. Ismeretlen objektum lépett a Naprendszerbe. Hatalmas méretű, titkos kamrát fedeztek fel a gízai nagy piramisban. (ismétlés)        

12:00 – Retro magazin: Bérczesi Róbert

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: Helyzetjelentés- Farkasné Wodring Zsuzsa kiemelt bűnmegelőzési főelőadó beszél nekünk az elmúlt hét eseményeiről. Fokozottan figyeljünk a közlekedésre, ittasan ne üljünk gépjárműbe! Indul a szalagavatók  szezonja.

14:00 – Babusgató: A tehetség - Bujdosó Ritával az EGYMI gyógypedagógusával beszélgetünk. Minden szülő szeretné, ha gyermeke sikeres, boldog lenne és tehetsége felszínre kerülne. A tehetség nagy kincs, adomány. De hogyan lehet felismerni, hogyan lehet kibontakoztatni? Mire kell figyelni? Milyen életkorban kezdjük a fejlesztést? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphatnak választ hallgatóink, ha velünk tartanak a Babusgató csütörtöki adásában.  (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Tősmagi Klaudiával és Nasz Dániellel a videózásról. Két magyar Youtube celebbel beszélgettünk mai Önindító adásunkban, akiktől saját pályaképük mellett egy kis betekintést kaptunk a vloggerek mindennapjaiba. (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: P.L.Travers - A Csudálatos Mary

19:15 - Irodalom az éterben: Mikszáth Kálmán - Beszterce Ostroma

20:00 - Lélekműhely: A tartós és megelégedett társkapcsolat 5. Ismétlés. Arab történet: A mullah, a dió és a korsó. Kísérlet a tyúkkal meg a ketreccel. Visszatekintési hiba. Milyen téves ítéletek fakadnak a visszaemlékezési hibából? 1. Hát így kellett ennek lenni. 2. Hát rögtön tudnom kellett volna. 3. Nem is lehetett mást várni. 4. Miért nem fogtátok föl? 5. Én mást tettem volna. Megcsalás. Fordulat. (Karnevál Flandriában. Amerikai rendőr – vérontás nélkül. Saját történet)

21:00 – Életutak: Hitvalló - Dr. Rajki Márton

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Gárdonyi Géza - Ida Regénye