Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 11. 09. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bókay János - Bohémek és pillangók

5:30 – Serkenj fel! -  Dányi-Nagy Márió - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: A Halasi Kaleidoszkópban ma az elektromos autókról beszélgetünk. Knezsik István szerint már a Ford T modell idején létezett ez a járműfajta. Hogy mégsem az elektromos lett a győztes? Ez is kiderül a mai beszélgetésből! (szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Babusgató: A tehetség - Bujdosó Ritával az EGYMI gyógypedagógusával beszélgetünk. Minden szülő szeretné, ha gyermeke sikeres, boldog lenne és tehetsége felszínre kerülne. A tehetség nagy kincs, adomány. De hogyan lehet felismerni, hogyan lehet kibontakoztatni? Mire kell figyelni? Milyen életkorban kezdjük a fejlesztést? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphatnak választ hallgatóink, ha velünk tartanak a Babusgató csütörtöki adásában.

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin:Jóllét: Az aikido-ról, a japán harcművészetről beszél Liane Marquardt mester

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: A 2017-es Szilády emlékversenyről Péter Mariann tanárnő beszámolója. Több mint 10 éves hagyománya van a Szilády emlékversenynek városunkban. A város iskoláinak nevező lelkes csapatai már tavasszal elkezdik a feladatok megoldását, beküldését, melyek azután október végén a döntőben mérik össze erejüket, kreativitásukat, ismereteiket Szilády Áronról. A szinte minden évben más jelleget kapó verseny idén több tudásterületet ölelt át. A csapatversenyek virágkorukat érik, nagyon helyesen, hisz egyszerre sarkallnak a tudás megszerzésére, miközben a társas kompetenciákat a legélvezetesebb formában fejlesztik. Tartsanak velünk, s megismerik mely iskolák vettek részt, s mely csapatok nyerték a vetélkedőt!

14:00 - 153-Lélekmód: Zsellér Ágnes énekessel beszélgetünk. Immár 7. alkalommal kerül megrendezésre Zsellér Ágnes dalestje november 10-én a Szilády gimnázium dísztermében 17 óra 30-kor. Ági tanári munkája mellett a legfontosabb szerelem az életében a dal az éneklés. Erről beszélgetünk vele, mit is jelent számára a muzsika a hang, és milyen gyógyító felszabadító hatással is van a lélekre egy-egy ének meghallgatása is, de leginkább ha aktívan énekel valaki. Aktuális előadóestjén vidám játékos válogatás vár a látogatókra. 2016 decemberében kiadott cd lemeze altatók imákkal címet viseli. Megtudjuk, hogyan is született a lemez anyaga és miért is tartotta fontosnak Ági, hogy segítse altató dalaival, esti imádságaival a fiatal anyukákat. Felajánlott 20 cd-t a Halas Rádióba elsőként beérkező családos szülőknek. Tartsanak velünk és várjuk a cd-ért jelentkezőket szeretettel a rádióba! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 - S’ Örömkonyha: Street Food. Bármennyire is közhelyes, hogy rohanó világban élünk, ez valóban így van. Kevesebb idő áll rendelkezésre munkaidőben az étkezésre, hazaérve, a gyerekeket elrendezve nem biztos, hogy maradt még erő főzésre, és addigra egyébként is késő van, amikor már nem állnánk neki kaját készíteni, pláne nem zabálni. Itt a kézenfekvő megoldás tehát: hazafelé bekapsz vagy becsomagoltatsz valamit, és ez megoldja az esti étkezést. A street food műfajának gyökereit nyilvánvalóan nem nálunk kell keresni, és eltérő hagyománya van a tengerentúlon és Európában is. A mai adásban a Street Food világába kalauzol el mindenkit Kiss Tamás.(ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: P.L.Travers - A Csudálatos Mary

19:15 – Irodalom az Éterben: Mikszáth Kálmán - Beszterce Ostroma

20:00 – Lélekműhely: A tartós és megelégedett társkapcsolat 4.

21:20 – Életutak: Hitvalló- Drégelyvári Bernadett

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Gárdonyi Géza - Ida Regénye