Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 11. 03. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bókay János - Bohémek és pillangók

5:30 – Serkenj fel! :Református igehirdetést hallhatnak

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: A székelyudvarhelyi osztály határtalanul csere programjáról mesél Bíró Emőke tanárnő. A sziládys matematika tanárnő évek óta szívén viseli a határon túli magyar közösségek ügyét. Így felfedezte, hogy a határtalanul csereprogram remek lehetőség két osztály közötti barátság létrejöttére. Így kerültek városunkba a székelyudvarhelyi gimnázium 10-es tanulói és osztályfőnökük a sziládys 11.B osztály és Emőke vendégeként. A megvalósult program előzményeiről a találkozások és közös kirándulások élményeiről mesél riportunkban Bíró Emőke. Feltétlenül tartsanak velünk!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- S’Örömkonyha: Együnk az egészségünkért Kiss Tamás Gasztro-szakértővel. Az egészséges táplálkozás és a sikeres fogyás ott kezdődik, hogy több friss gyümölcsöt és zöldséget, valamint halat és szárnyast eszünk, és a szénhidrátbevitel csökkentése mellett megpróbáljuk visszaszorítani a sok cukrot, sót és állati zsírt tartalmazó élelmiszereket. A mai adásban az egészséges életmódé lesz a főszerep. Tartsanak velünk! (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Védjük máriatövissel a májunkat, őszi nagytakarítás. Az alma jótékony hatásai. A bőrkontaktus az apákkal és nagytesókkal is működik, megnyugtatja a csecsemőt. 700 millió diszlexiás gyógyulhat meg egy egyszerű módszerrel. A sivatagban épül a jövő városa. Jönnek a pár perc alatt feltölthető villanyautók. Kiderült, láthatnak-e minket a laptop webkameráján keresztül.(ismétlés)   

12:00 – Retro magazin: Tabáni István

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: Helyzetjelentés- Farkasné Wodring Zsuzsa kiemelt bűnmegelőzési főelőadó beszél nekünk az elmúlt hét eseményeiről. Megosztotta velünk azt is, milyen a biztonságos kerítés méreteit tekintve. Ismételten ittas vezetés, és bankkártyával való visszaélés volt jellemző a elmúlt időszakra.

14:00 – Érdekes Emberek: A Kiskőrösi Evangélikus Egyházközség esperesével, Lupták Györggyel beszélgetünk.Az esperes úr mesél pályája alakulásáról és, hogy a zene milyen szerepet tölt be az életében. Tartsanak velünk! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Lakó Eszter - Zene vagy tanítás? Nem egyszerű dolog döntéseket hozni a pályaválasztás terén. Lakó Eszter a tanítás mellett döntött, és most elmondja, hogy miért és mit szeret benne. (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: P.L.Travers - A Csudálatos Mary

19:15 - Irodalom az éterben: Mikszáth Kálmán - Beszterce Ostroma

20:00 - Lélekműhely: A tartós és megelégedett társkapcsolat 2. Ismétlés 4. Párkapcsolatban a párkapcsolat iránti lojalitás. 5. Szolidaritás. 6. Hűség (A társ személyének és belső világának a tisztelete. A titoktartás. A társát mások előtt nem kritizálja. Rejtettséget ad. Bizalom nélkül a kölcsönösségre alapuló kapcsolatok megrendülnek.) 7. Képesség az érzelmi bevonódásra (Szerepcsere. Érzelmi szinten való reagálás képessége.)

21:00 – Életutak: Hitvalló - Jobbágyi Gábor 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Agatha Christie - A kutya se látta