Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 11. 02. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bókay János - Bohémek és pillangók

5:30 – Serkenj fel! -  Édes Árpád - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: A Halasi Kaleidoszkóp mai műsora: "Diesel, vagy nem Diesel?" címmel az említett motortípus jelenéről, jövőjéről beszélgetünk Knezsik Istvánnal, az Autós Nagykoalíció vezetőjével. Tényleg halálra van ítélve ez a mélyen dörmögő, megnyugtatóan erőteljes, olykor pedig költséges jármű, a diesel? Reméljük, lesz jövője! Fogadják adásunkat szeretettel!(szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Érdekes Emberek: A Kiskőrösi Evangélikus Egyházközség esperesével, Lupták Györggyel beszélgetünk. Az esperes úr mesél pályája alakulásáról és hogy a zene milyen szerepet tölt be az életében. Tartsanak velünk!

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin:Sparhelt - Dinnye - jótékony hatásai, dinnye receptek

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: A székelyudvarhelyi osztály határtalanul csere programjáról mesél Bíró Emőke tanárnő. A sziládys matematika tanárnő évek óta szívén viseli a határon túli magyar közösségek ügyét. Így felfedezte, hogy a határtalanul csereprogram remek lehetőség két osztály közötti barátság létrejöttére. Így kerültek városunkba a székelyudvarhelyi gimnázium 10-es tanulói és osztályfőnökük a sziládys 11.B osztály és Emőke vendégeként. A megvalósult program előzményeiről a találkozások és közös kirándulások élményeiről mesél riportunkban Bíró Emőke. Feltétlenül tartsanak velünk!

14:00 - 153-Lélekmód:Szekeres Károly a kiskőrösi hokicsapat vezetője mesél a korizásról. A kiskunhalasi korcsolyapálya átadásán Szekeres Károllyal beszélgettünk a kiskőrösi hokicsapat születéséről, működéséről, és a korcsolyázásról magáról, mint sportról. A vezető, aki maga is profi hokis volt közel két évtizeden keresztül, fantasztikus lelkesedéssel és munkával valósította meg mindazt, ami Kiskőrösön létrejött. 2012-től a téli időszakban üzemelő jégpályát, a város lakói is használhatják megadott időszakban. Közel 80 fős jelenleg az a csapat, melynek edzéseire Szabadkáról is járnak. Munkára, kitartásra nevel, sok energia befektetést igényel gyerek-szülő részéről ez a sport, de rendkívül sokat is nyújt! Hisz a különféle elektronikus kütyük helyett csapatban dolgozó, edzett, kitartó és boldog fiatalokat kapnak vissza a szülők! Feltétlen tartsanak velünk! (ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 - S’ Örömkonyha: Együnk az egészségünkért Kiss Tamás Gasztro-szakértővel. Az egészséges táplálkozás és a sikeres fogyás ott kezdődik, hogy több friss gyümölcsöt és zöldséget, valamint halat és szárnyast eszünk, és a szénhidrátbevitel csökkentése mellett megpróbáljuk visszaszorítani a sok cukrot, sót és állati zsírt tartalmazó élelmiszereket. A mai adásban az egészséges életmódé lesz a főszerep. Tartsanak velünk! (ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: P.L.Travers - A Csudálatos Mary

19:15 – Irodalom az Éterben: Mikszáth Kálmán - Beszterce Ostroma

20:00 – Lélekműhely: A tartós és megelégedett társkapcsolat 1.Ismétlés. A párkapcsolat belső világa, biokémiája 1. A kötődés és oldódás feszültségeinek elviselése. Majom-kísérletek. 2. Családi identitás, családi önazonosság. 3. Az érzelmi összetartozás. Sztori (Pöttyös mise, Vándor)

21:20 – Életutak: Hitvalló- Jobbágyi Gábor 1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Agatha Christie - A kutya se látta