Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 10. 27. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bókay János - Bohémek és pillangók

5:30 – Serkenj fel! :Bödecs Pál - Református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: A VII. Protestáns napok rendezvényeiről mesél Lukács László a Szilády Áron Társaság elnöke. Október 29-e vasárnaptól november 5-e vasárnapjáig különleges eseménysorozat keretében ünnepli meg a Szilády Áron Társaság a reformáció 500. emlékévét, valamint Szilády Áron születésének 180. évfordulóját. Ez alkalomból nyolc napon át élvezetes és izgalmas programok sorát ismerhetjük meg rendre a riportban. Dicsőítő kórusok és zenekarok találkozója a Baptista templomban, közös protestáns ünnepi Istentisztelet, Berki Viola kiállítás és előadás,  Orgonamentő hangverseny Méhes Balázs és a Lorántffy kamarakórussal avagy a Szilády Áron társaság koncerttel egybekötött előadás különlegességei, mind kihagyhatatlan programok ez ünnepi héten. Tartsanak velünk tehát és látogassák a társaság szervezte rendezvényeket!(az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- S’Örömkonyha: A mai adásban Kiss Tamás gasztro szakértőnk beszámol a hétvégi Csabai Kolbász fesztiválról, hogy milyen élményekkel gazdagodott. Illetve a kolbászok után beszélgetünk a sonkák nemzeteiről. Feltétlenül tartsanak velünk. (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása:Itt az okosóra, amit szó szerint sosem kell feltölteni. Az új magyar találmány, szemétből készül és még energiát is termel. Vakoknak és látássérülteknek segíthet egy új alkalmazással. Már csak évek kérdése, mikor száll fel az elektromos utasszállító.(ismétlés)  

12:00 – Retro magazin: Ujvári Zoltán Szilveszter

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: Helyzetjelentés Farkasné Wodring Zsuzsával. Farkasné Wodring Zsuzsa  kiemelt bűnmegelőzési főelőadó beszélt nekünk az elmúlt hét eseményeiről, rablásról, ittas vezetésről, és figyelmeztetést is kaptunk a Halottak napjáról és veszélyeiről.

14:00 – Babusgató: Dicséret-büntetés: Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikóval beszélgetünk. Minden szülő jól viselkedő, udvarias, jól tanuló, szófogadó kisgyermeket szeretne. Ezek az adottságok fellelhetőek a gyerekek nagy részében. A szülők, nevelők kezében az eszköz a nevelés és a módszerek sokasága. Milyen módszereket használjunk? Dicséret, büntetés, példamutatás, segítségnyújtás stb. Milyen hatásai vannak a gyerekek személyiségének fejlődésére? Mai adásunkban ezekre a kérdésekre keressük a választ. Vendégem ma is Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikó, a Napsugár Óvodák Szilády Áron utcai óvodájának óvodapedagógusa.(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Egy zenész pályaképe - Lobó-Szalóky Lázár. Az iskolákról, oktatásról, és a zenekarról beszélgettem Lobó-Szalóky Lázárral, a Dirty Slippers énekesével és frontemberével. Tartsanak velünk! (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Szabó Magda - Tündér Lala

19:15 - Irodalom az éterben: Dávid Antal - A szolgadiák

20:00 - Lélekműhely: A mese bölcsessége a párkapcsolat titkáról 2.

21:00 – Életutak: Hitvalló - Dr. Széchey Rita 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Aszlányi Károly - Sok hűhó Emmiért  és  Agatha Christie - A kutya se látta