Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 10. 28. Szombat

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 - Hajnali virrasztó irodalom: Bókay János - Bohémek és pillangók

5:30 – Serkenj fel! : Katolikus igehirdetést hallhatnak

6:54 – A Nap Igéje

8:00 – Babusgató: Dicséret-büntetés: Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikóval beszélgetünk. Minden szülő jól viselkedő, udvarias, jól tanuló, szófogadó kisgyermeket szeretne. Ezek az adottságok fellelhetőek a gyerekek nagy részében. A szülők, nevelők kezében az eszköz a nevelés és a módszerek sokasága. Milyen módszereket használjunk? Dicséret, büntetés, példamutatás, segítségnyújtás stb. Milyen hatásai vannak a gyerekek személyiségének fejlődésére? Mai adásunkban ezekre a kérdésekre keressük a választ. Vendégem ma is Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikó, a Napsugár Óvodák Szilády Áron utcai óvodájának óvodapedagógusa. (ismétlés)

9:00 – Talpig Civilben: Halasi Box Club- Szabó Lajos elnök úrral beszélgetünk. A Talpig civilben mai adásában, Csattanós sztori címmel a Halasi Box Club életébe kapunk bepillantást. Ebben Szabó Lajos elnök úr lesz segítségünkre, aki a jelen izgalmas eseményein túl, a kezdetekről is mesél. Elmondja, kiknek és mikor érdemes elkezdeni ezt a férfias sportot, és azt megtudhatjuk, hogyan állnak azok mellé, akik nehezebb háttérből érkezve ismerkednek az ökölvívással. Fogadják műsorunkat szeretettel és hallgassák figyelemmel! Beke L. (ismétlés)

10:00- Mongying show:(ismétlés)

11:00 – 153-Lélekmód: Végső István történész az 56-os eseményekről mesél. Rendkívül izgalmasan meséli el a történész az 56-os forradalom előzményeit, emberi és közösségi okait, egyáltalán megérthetjük azt a legizgalmasabb kérdést segítségével, hogy a legfélelmetesebb diktatúra idején, hogyan mert fellázadni a megfélemlített magyar lakosság. Megismerjük a megtorlás lépéseit és következményeit, összehasonlítva az 1848-as szabadságharc megtorlási lépéseivel. A kiskunhalasi származású történész teljes részletességgel meséli el Az 1956-os forradalom Kiskunhalason című könyvében a részleteket, melynek utánaolvashatnak az érdeklődők. Feltétlenül tartsanak velünk! (ismétlés)

15:00- Királyfik és Királylányok

16:00 – Halasi szószékek

17:00- Klasszikusok órája: Kálmán Imre (Siófok, 1882. október 24. – Párizs, 1953. október 30.) operettjeiről híres magyar zeneszerző, karmester. Zongoristaként 1897-ben mutatkozott be a fővárosi közönségnek. Csodagyerekként ünnepelték, de a zongorista karrierről 1900-ban betegség miatt le kellett mondania, ekkor fordult a zeneszerzés felé. Első operettjét, a Tatárjárást 1908-ban mutatták be nagy sikerrel a Vígszínházban. Ezután Bécsbe költözött és 1938-ig ott is maradt. 1915-ben mutatták be legsikeresebb művét, a Csárdáskirálynőt, amely szerzőjének nemzetközi hírnevet szerzett. Az Anschlusst követően zsidó származása miatt Amerikába menekült. Nagy sikerű művei továbbá  A cigányprímás, A bajadér, a Marica grófnő és a Cirkuszhercegnő. A 135 éve született szerzőre emlékezünk ma és két későbbi időpontban.

18:00 – Halas Anno: 1944. október 11. tömegmészárlás. Egy szörnyűséges tragédiáról fogunk beszélni, ami 1944 októberében zajlott le Kiskunhalason, a vasútállomáson. Láthatunk a körforgalomban egy emléktáblát is, ami szerint 197 személy halt meg ekkor. Erről fog mesélni Végső István történész. Megtudhatjuk, hogy több évig tartott a nyomozás ebben az ügyben. Feltétlenül tartsanak velünk a mai adásban is.

19:00 – Szép Álmokat: Szabó Magda - Tündér Lala

19:15 – Irodalom az Éterben: Dávid Antal - A szolgadiák

20:00 –Lélekműhely: A mese bölcsessége a párkapcsolat titkáról 3.

21:20 – Régi tanítások: Dányi-Nagy Márió

22:00 - Éjszakai virrasztó irodalom: Agatha Christie - A kutya se látta