Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 10. 26. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Bókay János - Bohémek és pillangók

5:30 – Serkenj fel! -  Dányi-Nagy Márió - Református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: A Kaleidoszkóp mai adásában: "Az élet tisztelete a közlekedés dimenzióiban" címmel Knezsik Istvánnal, az Autós Nagykoalíció vezetőjével beszélgetünk. Elindulunk, de meg is érkezünk? Kimondatlan kérdéseink egyike. Sok múlik rajtunk, hogy figyelünk-e egymásra, másokra, a járművünk állapotára! Hallgassák műsorunkat figyelemmel! (szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Babusgató: Dicséret-büntetés: Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikóval beszélgetünk. Minden szülő jól viselkedő, udvarias, jól tanuló, szófogadó kisgyermeket szeretne. Ezek az adottságok fellelhetőek a gyerekek nagy részében. A szülők, nevelők kezében az eszköz a nevelés és a módszerek sokasága. Milyen módszereket használjunk? Dicséret, büntetés, példamutatás, segítségnyújtás stb. Milyen hatásai vannak a gyerekek személyiségének fejlődésére? Mai adásunkban ezekre a kérdésekre keressük a választ. Vendégem ma is Szabó-Kocsisné Ökrös Ildikó, a Napsugár Óvodák Szilády Áron utcai óvodájának óvodapedagógusa.

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin:Jóllét: Szenvedély betegek segítésére szolgáló csoport - beszélgetés Bíróné Szegfű Mariannával

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: A VII. Protestáns napok rendezvényeiről mesél Lukács László a Szilády Áron Társaság elnöke. Október 29-e vasárnaptól november 5-e vasárnapjáig különleges eseménysorozat keretében ünnepli meg a Szilády Áron Társaság a reformáció 500. emlékévét, valamint Szilády Áron születésének 180. évfordulóját. Ez alkalomból nyolc napon át élvezetes és izgalmas programok sorát ismerhetjük meg rendre a riportban. Dicsőítő kórusok és zenekarok találkozója a Baptista templomban, közös protestáns ünnepi Istentisztelet, Berki Viola kiállítás és előadás,  Orgonamentő hangverseny Méhes Balázs és a Lorántffy kamarakórussal avagy a Szilády Áron társaság koncerttel egybekötött előadás különlegességei, mind kihagyhatatlan programok ez ünnepi héten. Tartsanak velünk tehát és látogassák a társaság szervezte rendezvényeket!

14:00 - 153-Lélekmód: Végső István történész az 56-os eseményekről mesél. Rendkívül izgalmasan meséli el a történész az 56-os forradalom előzményeit, emberi és közösségi okait, egyáltalán megérthetjük azt a legizgalmasabb kérdést segítségével, hogy a legfélelmetesebb diktatúra idején, hogyan mert fellázadni a megfélemlített magyar lakosság. Megismerjük a megtorlás lépéseit és következményeit, összehasonlítva az 1848-as szabadságharc megtorlási lépéseivel. A kiskunhalasi származású történész teljes részletességgel meséli el Az 1956-os forradalom Kiskunhalason című könyvében a részleteket, melynek utánaolvashatnak az érdeklődők. Feltétlenül tartsanak velünk!(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 - S’ Örömkonyha: A mai adásban Kiss Tamás gasztro szakértőnk beszámol a hétvégi Csabai Kolbász fesztiválról. Hogy milyen élményekkel gazdagodott. Illetve a kolbászok után beszélgetünk a sonkák nemzeteiről. Feltétlenül tartsanak velünk.(ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: Szabó Magda - Tündér Lala

19:15 – Irodalom az Éterben: Dávid Antal - A szolgadiák

20:00 – Lélekműhely: A családi működés, kapcsolatrendszer adottságai, készségei 4. A mese bölcsessége a párkapcsolat titkáról 1.

21:20 – Életutak: Hitvalló- Dr. Széchey Rita 1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Aszlányi Károly - Sok hűhó Emmiért