Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 10. 20. Péntek

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Nemes László - Szólnék a pillanathoz

5:30 – Serkenj fel! : Bödecs Pál - református

6:00 -Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: 56-os eseményekről mesél Palásti Károly tanár úr. A történelem tanár szemével láthatjuk az 56-os eseményeket Kiskunhalason illetve az országos események kapcsán Palásti tanár úrtól megszokott emberi oldalt is megismerjük, miért is tört ki a forradalom október 23-án, mi fájt a legjobban az embereknek, milyen nemzetközi események gyorsították a folyamatot. Megtudjuk hányan és főként mely területekről és a világ mely területeire menekültek a megtorlások elől. Természeten képet kapunk arról is, milyen konszolidációs lépéseket vezetett be Kádár János a forradalom elfojtását követően, felismerve, hogy az emberek személyes szabadságjogaiba ilyen mértékben nem avatkozhat be többé a politika. Feltétlenül tartsanak velünk! (az előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin- Mongying show

10:00- S’Örömkonyha: Kolbászok nemzetei! A mai adásban egy igazi közkedvelt magyar csemegéről lesz szó, a kolbász mindenféle fajtájáról. Kiderül az is, hogy a kolbász és a szalámi igazából ugyanaz, csak pár apró különbség van. Tartsanak velünk ma is, Kiss Tamás gasztro-szakértő mesél, és lesz recept is. (ismétlés)

11:00 – A tudomány mai állása: Csak óvatosan, a mértéktelen edzés túlterheli a szívet. Milyen betegségeknél jó a dió. Meglepő okok, hogy miért felejtünk, az emlékezés titkai. Mindenkit megdöbbentett, amit az emberi agyban találtak. Zseniális magyar találmány: egy óra, ami előre jelzi az infarktust. Megépítették a világ legpontosabb óráját.  (ismétlés)      

12:00 – Retro magazin: Korsós Judit (Lola)

13:00- Halasi Kaleidoszkóp: Betörés, telefonos csalás. Farkasné Wodring Zsuzsával, kiemelt bűnmegelőzési főelőadóval beszélgettem az elmúlt hét eseményeiről. Szó esett a telefonos átverésekről, egy tanyára való betörésről és a közlekedést megnehezítő időjárási körülményekről.

14:00 – Érdekes Emberek: Egy onkológus doktornő mindennapjai: Dr. Hódi Veronika. Hogyan telnek egy onkológus doktornő mindennapjai, aki a hívatása mellett igyekszik feleség és három kamasz édesanyja lenni? Hogyan történt, hogy az orvosi pályán pont azt a területet választotta, ahol talán a legtöbb fájdalommal, veszteséggel szemebesül naponként? Honnan van az erő folyton újra kezdeni, gyógyítani, kezelni, ha kell vigasztalni, bátorítani? Mit segít a hit, amelyet ott őriz a szívében, és amely hitet naponként képviseli betegei és munkatársai között? Ezekről és sok minden másról beszélgetünk a Szombathelyen élő Dr. Hódi Veronika onkológus szakorvossal! Fogadják szeretettel mai adásunkat! Beke László(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé magazin

18:00- Önindító: Bajnai Diána töri-magyar szakos középiskolai pedagógussal beszélgetünk. Dia hét éve dolgozik középiskolai magyar szakos pedagógusként, jelenleg a Szilády gimnázium tantestületének tagja. Kiskorában is tanítósat játszott már a babákkal, bár akkor még a régészet is érdekelte. Azután tanárai hatására már egészen körvonalazódott, hogy a magyar nyelv és irodalom az a terület, melyet szívből megszeretett és átadni kíván a fiataloknak. Szeret tanítani, ismerteti ennek a pályának a szépségeit, nehézségeit egyaránt. Több területen is kipróbálta már magát, tanított általános és középiskolában is. Munkatapasztalatait, pályaválasztásának útját osztja meg velünk ebben a riportban, feltétlenül tartsanak velünk! (ismétlés)

19:00  - Szép Álmokat: Szabó Magda - Tündér Lala

19:15 - Irodalom az éterben: Dávid Antal - A szolgadiák

20:00 - Lélekműhely: Kapcsolati tényezők (párkapcsolat) 2.

21:00 – Életutak: Dr. Tóth Norbert 2. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór - A tengerszemű hölgy