Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 10. 19. Csütörtök

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Nemes László - Szólnék a pillanathoz

5:30 – Serkenj fel! -   Dányi-Nagy Márió - református

6:00 – Tájékoztató rovatunk – Halasi Kaleidoszkóp: A Halasi Kaleidoszkóp mai adásában: "Magyarok a világ járműiparában" címmel Knezsik Istvánnal beszélgetünk. Kocs község, vagy Galamb József, kinek neve összeforrt a Ford T modelljével, csak néhány név a sok közül. Tudták-e, például, hogy környékünkön készül a fogathajtók "forma 1" szekere? Nem? Akkor most pótolhatják! Fogadják műsorunkat szeretettel!(szerdai adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – Érdekes Emberek: Egy onkológus doktornő mindennapjai: Dr. Hódi Veronika. Hogyan telnek egy onkológus doktornő mindennapjai, aki a hívatása mellett igyekszik feleség és három kamasz édesanyja lenni? Hogyan történt, hogy az orvosi pályán pont azt a területet választotta, ahol talán a legtöbb fájdalommal, veszteséggel szemebesül naponként? Honnan van az erő folyton újra kezdeni, gyógyítani, kezelni, ha kell vigasztalni, bátorítani? Mit segít a hit, amelyet ott őriz a szívében, és amely hitet naponként képviseli betegei és munkatársai között? Ezekről és sok minden másról beszélgetünk a Szombathelyen élő Dr. Hódi Veronika onkológus szakorvossal! Fogadják szeretettel mai adásunkat! Beke László (ismétlés)

11:00 – Bitmobile: (ismétlés)

12:00 – Retro magazin: Sparhelt - Cukkíni, padlizsán, patisszon és társai – itt a tökfélék szezonja! A riporter Brinkus Helga

13:00 - Halasi Kaleidoszkóp: 56-os eseményekről mesél Palásti Károly tanár úr. A történelem tanár szemével láthatjuk az 56-os eseményeket Kiskunhalason illetve az országos események kapcsán Palásti tanár úrtól megszokott emberi oldalt is megismerjük, miért is tört ki a forradalom október 23-án, mi fájt a legjobban az embereknek, milyen nemzetközi események gyorsították a folyamatot. Megtudjuk hányan és főként mely területekről és a világ mely területeire menekültek a megtorlások elől. Természeten képet kapunk arról is, milyen konszolidációs lépéseket vezetett be Kádár János a forradalom elfojtását követően, felismerve, hogy az emberek személyes szabadságjogaiba ilyen mértékben nem avatkozhat be többé a politika. Feltétlenül tartsanak velünk!

14:00 - 153-Lélekmód: Elengedés háza II. - Nagy Laci és Drizner Zsuzsa vezetők mesélnek. A belső szabadság bátorsága, elengedett öröm, mindez nem lehetetlen. Ha egy mély gyász, párkapcsolati válság, vagy bármely olyan helyzet, ami megkötöz gátol ebben, valódi segítség lehet az elengedés háza. Előző heti adásunk folytatásában megismerjük mit is jelent az ERŐ szobája, a FIGYELEM valamint a KAPCSOLATOK fülkéje. Táncmeditációt és más elengedést segítő gyakorlatok sorát tárja elénk Laci és Zsuzsa, mellyel találkoznak az útkeresők az elengedés házában Noszvajon. Feltétlenül tartsanak velünk!(ismétlés)

15:00 – Délutáni Hazafelé Magazin és Igéző

18:00 - S’ Örömkonyha: Kolbászok nemzetei! A mai adásban egy igazi közkedvelt magyar csemegéről lesz szó, a kolbász mindenféle fajtájáról. Kiderül az is, hogy a kolbász és a szalámi igazából ugyanaz, csak pár apró különbség van. Tartsanak velünk ma is, Kiss Tamás gasztro-szakértő mesél, és lesz recept is.(ismétlés)

19:00 – Szép Álmokat: Szabó Magda - Tündér Lala

19:15 – Irodalom az Éterben: Dávid Antal - A szolgadiák

20:00 – Lélekműhely: Mire van szükség egy boldog házastársi kapcsolatban 2. Kapcsolati tényezők (párkapcsolat) 1.

21:20 – Életutak: Hitvalló- Dr. Tóth Norbert 1. rész

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór - A tengerszemű hölgy