Figyelem! Az általad használt böngésző nem támogatott, így az oldalunk NEM működik, illetve nem jelenik meg TELJESKÖRŰEN! Segítségért kattints! Segítséget kérek!

2017. 10. 10. Kedd

Írta: Békési-Mészáros Ágnes

4:30 – Hajnali virrasztó irodalom: Szabó Magda - Az ajtó

5:30 – Serkenj fel –  Édes Árpád - Református

6:00 – Halasi Kaleidoszkóp: "Járművel, vagy gyalog?!" címmel Knezsik Istvánnal, az Autós Nagykoalíció elnökével beszélgetünk. Témánk Knezsik úr egyik fontos szívügye: a közlekedés biztonsága, az a vágy, hogy aki elindul, az haza-, ill. célba is érjen. A sok tapasztalat által érlelődött gondolatokat érdemes végighallgatni és megfontolni!(előző napi adás ismétlése)

6:54 – A Nap igéje

7:00 – Reggeli Ébresztő magazin

10:00 – bITmobile: – Informatikai tájékoztató magazin: következő adása lesz hallható, melyben a két műsorvezető kalauzol el bennünket, az informatika világába.

11:00 – Sztárportré: A Sztárportré adásában elgondolkodtató beszélgetéseket, pillanatokat hallhatnak. Molnár Szabolcs vendége lesz: Gallusz Niki, Soma, Réz András, Kowalsky Balázs Gyula, Horányi Juli, St.Martin, Völgyesi Gabi, Szandi, Forgács Gábor, Lang Györgyi és Karalyos Gábor. Tartsanak velünk!

12:00 – Retro magazin: 30perc alatt: Norvégia

13:00 - Tájékoztató rovatunk és Halasi Kaleidoszkóp: "Felettünk az ég!" címmel Balogh István csillagásszal beszélgetünk az október 16-19 között megrendezésre kerülő csillagászati napokról. Igen nagy múltra tekint vissza ez a kezdeményezés, amelyen ebben az évben igazán nagy nevű tudósok lesznek az előadók. Ha érdekli önöket, hogy magunk vagyunk-e a világmindenségben, lesz-e valaha módunk a csillagok között utazni, hallgassák meg adásunkat, és jöjjenek el a Csipkeház dísztermében tartandó előadásokra is. Nem bánják meg!

14:00 – Önindító: Egy zenész pályaképe - Lobó-Szalóky Lázár. Az iskolákról, oktatásról, és a zenekarról beszélgettem Lobó-Szalóky Lázárral, a Dirty Slippers énekesével és frontemberével. (ismétlés)

15:00 – Hazafelé magazin és Igéző

18:00 - Tudomány mai állása: Vásárlás nélkül is látható, hogyan nézne ki a bútor otthon. Az egészséges táplálkozás új irányelvei. Hallgasson a belső biológiai órájára, ha sokáig szeretne élni. A legjobb alvási pozíció. Bárhova elutazhatunk a Földön majd 60 perc alatt, de a Mars sem elérhetetlen.

19:00  - Szép Álmokat: Szabó Magda - Tündér Lala

19:15 - Irodalom az Éterben: Móricz Zsigmond - Légy jó mindhalálig

20:00 – Lélekműhely: Elvárások Választás, döntés, elköteleződés 1.Elvárások 1. Tudatos és nyílt elvárások. 2. Tudatos, de nem nyílt elvárások. 3. Nem tudatos, rejtett elvárások Választás, döntés, elköteleződés 1. Válaszd a legjobbat! 2. A nekem már megfelelő szint. 3. Közvetlen választási szituáció. 4. Közvetett versenyszituáció. 5. Számháború. 6. További kísérletek.

21:15 – Életutak: Fekete Ágnes riportja: Emlékszem, egyszer énekkari próbán voltam az istentisztelet előtt, és behívtam az egyik kórustagot a templomba, aki egyáltalán nem szokott egyházi alkalmakra járni. Megdöbbentő élmény volt. Ahogy mellettem ült ez az ember, egyszerre egészen más füllel hallottam mindent. Pedig, semmi nem történt, semmit nem mondott, egyszerűen az a tény, hogy másként ültem, egy másik ember volt mellettem, egészen megváltoztatta gondolataimat. Ami addig olyan tetszetős prédikációfordulatnak tűnt, most semmitmondó részletnek hangzott és fordítva, ami addig közhelyszerű igazságnak tetszett, most maga a lényeg lett. Nagyon tanácsos, hogy különféle helyzetben, egészen más perspektívából lássuk a számunkra fontos dolgokat. Hiszen, ha valakinek el akarunk mondani fontos üzeneteket, akkor azt úgy kell tennünk, hogy az illető ezt képes legyen befogadni. Elvileg ezzel mindenki egyetért, mégis ritkán engedjük magunkat a másik ember életterébe. Mai műsorunkban többféleképpen is szó lesz erről, először egy házaspárt hallhatunk. Mindketten írók és szeretnének mai nyelven a szépirodalomban Istenről beszélni. Miklya Zsoltnak nemrég gyermek verseskötete jelent meg, Miklya Luzsányi Mónika pedig egy novelláskötetével több száz versenyző közül második lett a minisztérium Édes Anyanyelv pályázatán. Először pályájuk kezdetéről és a Református Egyházhoz való csatlakozásukról beszélnek.

22:00 – Éjjeli virrasztó irodalom: Jókai Mór - A Lélekidomár